Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rezort podrží bezpečné ženské domovy, ktorým hrozil zánik. Pomohol zákon o dotáciách, tvrdí Tomáš

Novoschválený zákon o dotáciách z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny podporil finančným príspevkom bezpečné ženské domovy, ktorým hrozil do konca roka zánik. Vo štvrtok o tom informoval na tlačovej konferencii minister Erik Tomáš (Hlas-SD). “Na Slovensku pôsobí 13 bezpečných ženských domov, ktoré sú financované jednak z vyšších územných celkov, ale aj z takzvaného Nórskeho […]
Menej ako 1 min. min.

Novoschválený zákon o dotáciách z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny podporil finančným príspevkom bezpečné ženské domovy, ktorým hrozil do konca roka zánik. Vo štvrtok o tom informoval na tlačovej konferencii minister Erik Tomáš (Hlas-SD).

“Na Slovensku pôsobí 13 bezpečných ženských domov, ktoré sú financované jednak z vyšších územných celkov, ale aj z takzvaného Nórskeho finančného mechanizmu, bohužiaľ, tento grant z Nórskeho finančného mechanizmu sa v máji končí a hrozil zánik takýchto zariadení,” povedal Tomáš.

Predčasná penzia býva aj východiskom z núdze. Aby ste mali na ňu nárok, musíte splniť niekoľko podmienok

Ministerstvo vyčlenilo pre bezpečné ženské domovy pomoc a zvýšilo finančný príspevok z 20-tisíc eur na maximálne 150-tisíc eur. Do konca tohto roka by mali dostať bezpečné ženské domovy dokopy až 770-tisíc eur.

V pôsobnosti ministerstva bolo podľa Tomáša aj zvýšenie príspevku na humanitárnu pomoc pre domácnosti alebo fyzické osoby. Príspevok sa zvýšil z 800 eur na 1500 eur. O poskytnutej výške budú rozhodovať úrady prace, sociálnych vecí a rodiny, ktoré by ho mohli opakovane udeliť až dvakrát do roka.

Na aktuálnej parlamentnej schôdzi poslanci schválili v prvom čítaní aj novelu zákona o sociálnoprávnej ochrane detí a sociálnej kuratele. Pomoc by mohli dostať i centrá, ktoré sa starajú o zdravotne znevýhodnené deti. Finančný príspevok by sa zvýšil o 40 percent.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie