Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rezort práce si posvieti na slovenských živnostníkov

Po stretnutí so zástupcami živnostníkov a zamestnávateľov uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD), že nútené živnosti sú problém a ich odstránenie si vyžaduje spoločné riešenia. Mnohí ľudia sú podľa neho k živnostiam donútení a z tohto dôvodu strácajú aj benefity v podobe dovolenky či nemocenskej dávky. V piatok o tom informovalo […]
Menej ako 1 min. min.

Po stretnutí so zástupcami živnostníkov a zamestnávateľov uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD), že nútené živnosti sú problém a ich odstránenie si vyžaduje spoločné riešenia. Mnohí ľudia sú podľa neho k živnostiam donútení a z tohto dôvodu strácajú aj benefity v podobe dovolenky či nemocenskej dávky. V piatok o tom informovalo na sociálnej sieti Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Oceňujem a plne podporujem prácu riadnych živnostníkov. Na Slovensku však máme aj najväčší podiel takzvaných nútených alebo fiktívnych živnostníkov spomedzi krajín Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj, a to je problém. Ide totiž o ľudí pôsobiacich na živnosť na pracovnej pozícii, na ktorej by mali byť v riadnom pracovnom pomere,“ priblížil Tomáš.

Živnostníci prichádzajú o zamestnanecké výhody

Doplnil, že pracujúci sú k živnosti často donútení svojimi zamestnávateľmi, čím prichádzajú o niektoré pracovnoprávne benefity, ako je napríklad dovolenka, riadna PN alebo kompenzácia za úraz na pracovisku.

 

Niektorým ľuďom to podľa neho zase vyhovuje najmä z dôvodu vyššieho čistého príjmu, avšak väčšina z nich pre nízke odvody dostane minimálny dôchodok.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Minister chce hľadať riešenie v spolupráci so živnostníkmi

Tomáš chce nájsť spolu so zástupcami živnostníkov a zamestnávateľov riešenia pre ľudí, ktorí sa nachádzajú v situácii, že si musia namiesto riadneho pracovného pomeru zvoliť nútene živnosť.

Riešenia chceme hľadať spoločne a budeme sa aj pýtať ľudí, ktorí sa ocitli v takejto situácii, či im viac vyhovuje práca na živnosť, alebo chcú riadny zamestnanecký pomer,“ uzavrel.

The post Rezort práce si posvieti na slovenských živnostníkov appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie