Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

RFK Jr. by umiestnil rozpočet USA na blockchain

Robert F. Kennedy Jr. (RFK Jr.), prezidentský kandidát, predstavil inovatívny plán, ktorý zahŕňa umiestnenie celého amerického rozpočtu na blockchain. Táto technológia, ktorá je základom kryptomien ako Bitcoin, je známa svojou transparentnosťou a nemennosťou, čo by mohlo priniesť novú úroveň verejnej kontroly nad štátnymi financiami. RFK Jr. tento plán oznámil počas predvolebného zhromaždenia v Michigane 21. […]
Menej ako 1 min. min.

Robert F. Kennedy Jr. (RFK Jr.), prezidentský kandidát, predstavil inovatívny plán, ktorý zahŕňa umiestnenie celého amerického rozpočtu na blockchain. Táto technológia, ktorá je základom kryptomien ako Bitcoin, je známa svojou transparentnosťou a nemennosťou, čo by mohlo priniesť novú úroveň verejnej kontroly nad štátnymi financiami.

RFK Jr. tento plán oznámil počas predvolebného zhromaždenia v Michigane 21. apríla. Ako zdôraznil, umožní to každému občanovi Spojených štátov skontrolovať akúkoľvek rozpočtovú položku kedykoľvek počas 24 hodín denne. Kennedy uviedol, že takýto krok by priniesol bezprecedentnú transparentnosť do vládnych financií, čo by pomohlo zabrániť zneužitiu a plytvaniu prostriedkami. S humorom dodal, že ak by niekto vynaložil 16 000 dolárov na záchodovú dosku, každý by o tom vedel.

Kennedy Jr. tiež vyjadril svoj záväzok k pro-bitcoinovej politike a významu decentralizovaných digitálnych mien, ako je Bitcoin, ktoré vidí ako prostriedok na ochranu pred nekontrolovanou menovou politikou centrálnych bánk. Uviedol, že Bitcoin poskytuje „transakčnú slobodu“, ktorú považuje za rovnako dôležitú ako slobodu prejavu. Tento názor sa stretol s veľkým nadšením v rámci krypto komunity, ktorá vidí v Bitcoine spôsob, ako sa vyhnúť tradičným finančným systémom.

Kennedy Jr. tiež upozornil na riziká digitálnych mien centrálnych bánk (CBDC), ktoré vníma ako mechanizmy sociálneho dohľadu a kontroly. Zatiaľ čo hotovostné transakcie sú anonymné, CBDC by umožnili vláde monitorovať všetky finančné aktivity jednotlivcov. Podľa neho by CBDC mohli obmedzovať slobodu pohybu peňazí a vlády by mohli ukladať obmedzenia na to, kam a ako ľudia utrácajú svoje peniaze.

Tento plán na umiestnenie amerického rozpočtu na blockchain predstavuje revolučný prístup k transparentnosti a môže otvoriť diskusiu o tom, ako technológia blockchainu môže byť využitá na zlepšenie vlády a zabezpečenie zodpovednosti v celom svete. Avšak realizácia takého plánu by bola náročná a vyžadovala by si rozsiahle úsilie na úrovni technológií a politík. Napriek tomu je tento nápad inovatívnym krokom smerom k zvýšenej transparentnosti a kontrole vo verejnom sektore.

Zdroj: bitcoin

Príspevok RFK Jr. by umiestnil rozpočet USA na blockchain je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie