Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Riaditeľ hotela Devín: Mesto nie je mafia, ktorá si silou zoberie čo chce

Mesto Bratislava svojvoľne zabralo súkromné parkovisko hotela Devín, ktorého som riaditeľom. A okamžite tam začalo vyberať parkovné v rámci mestského parkovacieho systému. Z nášho majetku si tak hrubou silou urobili svoj majetok. Vcelku podobným spôsobom to robievali mafiáni v 90-tych rokoch. Navyše to urobili cez víkend, bez výstrahy a v čase kedy bol hotel plný […]
Menej ako 1 min. min.

Mesto Bratislava svojvoľne zabralo súkromné parkovisko hotela Devín, ktorého som riaditeľom. A okamžite tam začalo vyberať parkovné v rámci mestského parkovacieho systému. Z nášho majetku si tak hrubou silou urobili svoj majetok. Vcelku podobným spôsobom to robievali mafiáni v 90-tych rokoch.

Navyše to urobili cez víkend, bez výstrahy a v čase kedy bol hotel plný hostí a všetci zamestnanci sa starali o ich potreby a pohodlie. Aj preto si nikto nič nevšimol.

Osobne si dnes trochu vyčítam, že som prvého a druhého júna nebol v hoteli  prítomný. Keby som tam bol, vezmem do ruky list vlastníctva, privolám políciu a ľudí ktorí nám ničia majetok, z nášho pozemku vykážem.

Vallo zasiahol do pozemkov. Pobúrilo to legendárny hotel, ten už zvažuje trestné oznámenie na konkrétnych ľudí

Dnes musím upozorňovať vodičov, ktorí v dobrej viere zaplatia mestu parkovné a parkujú na našich parkovacích miestach, že tak robiť nemôžu. A zároveň vysvetľovať klientom, ktorí majú na parkovisku miesta dlhodobo prenajaté, ako je možné že na ich miestach parkujú iné autá.

Mnohí si teraz povedia, že tu ide určite o komplikovaný právny spor s nejasným koncom. Nie je to pravda. List vlastníctva vie čítať každý. Pokiaľ vám ho raz kataster nehnuteľností vydal, máte ho v ruke a nie je na ňom žiadne vecné bremeno, tak je to tak. Pokiaľ máte všetky stavebné a kolaudačné rozhodnutia, ktorými vám príslušné orgány odobrili výstavbu parkoviska, tak ich máte. A presne to je prípad spojnice ulíc Lodná a Riečna. Je to náš pozemok a nie je na ňom žiadne vecné bremeno. Je na ňom iba naše legálne vybudované parkovisko.

Vedenie mesta Bratislava tieto fakty nerešpektuje. Vidia iba svoju parkovaciu politiku a akúsi mapku, ktorú si kvôli nej nakreslili. A zdá sa, že je im jedno keď zasahuje aj na miesta, ktoré mestu nepatria a nikdy nepatrili.

A je to ešte horšie. Teraz už vieme, že „bratislavskí mestskí páni“ sa už 30.januára 2024 na pravidelnej porade primátora rozhodli, že parkovisko nám vezmú. A nielen to. V záveroch sa zhodli, že náš prípad môže byť precedensom aj pre iné prípady. Zdá sa že silové zabratie parkoviska hotela Devín chápu ako manuál, podľa ktorého sa budú v prípadoch, kde ich parkovacia mapa zasahuje na súkromné pozemky, správať.

Mám pre nich zlú správu. Hotel Devín, jeho manažment a akcionári sa nenechajú ani okradnúť ani zastrašiť. Rešpektujeme volené orgány mesta. Platíme riadne a načas všetky dane a poplatky, ktoré mimochodom mesto neustále zvyšuje. Naposledy doslova brutálne. Dodržiavame všetky zákony, nariadenia aj predpisy. O hotel Devín, ktorý je ikonou mesta a Národnou kultúrnou pamiatkou sa poctivo staráme. Investujeme do jeho rozvoja, príkladne sa staráme o hostí a robíme hlavnému mestu dobré meno.

Ktokoľvek, vrátane pána primátora a jeho kolegov, si to môže prísť kedykoľvek osobne overiť.  Urobíme všetko pre to, aby sa u nás dobre cítili. Tak, ako to robíme pre všetkých našich hostí.

To ale neznamená, že nie sme odhodlaní dôsledne brániť naše práva. Mesto Bratislava je aj naše mesto. A partner s ktorým sme si pred zákonom rovní. To okrem iného znamená, že mesto nám nemôže „len tak“ zobrať majetok. Bez súdu a svojvoľne.

Tak ako zákony, nariadenia, normy a pravidlá dodržiavame my, očakávame, že rovnako sa bude správať aj mesto. Je to vcelku jednoduché.

Autor je riaditeľom hotela Devín

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie