Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Riaditeľ projektov YIT pre HN: Vyčkávanie na lacné hypotéky spôsobí rast cien a nakoniec tak zaplatíte viac

Na trhu pomaly nastáva oživenie, čo naposledy pre HN potvrdili aj developeri JTRE či Penta Real Estate. Ako vnímate aktuálnu náladu na trhu?  S týmto názorom sa stotožňujem. Naše dáta ukazujú, že v prvom kvartáli tohto roka sme medziročne predali dvojnásobné množstvo bytov. Predaje, ktoré boli v minulom roku v jednotkovom množstve, boli najhoršie od roku 2000. Aktuálne však predávame […]
Menej ako 1 min. min.

Na trhu pomaly nastáva oživenie, čo naposledy pre HN potvrdili aj developeri JTRE či Penta Real Estate. Ako vnímate aktuálnu náladu na trhu? 

S týmto názorom sa stotožňujem. Naše dáta ukazujú, že v prvom kvartáli tohto roka sme medziročne predali dvojnásobné množstvo bytov. Predaje, ktoré boli v minulom roku v jednotkovom množstve, boli najhoršie od roku 2000. Aktuálne však predávame desiatky bytov mesačne. Súhlasím teda s tým, že oživenie je na trhu citeľné. 

Ako aktuálne vyzerá pomer hypotekárnych klientov oproti investičným?

Počas recesie bolo obdobie, v ktorom prevládali práve investiční klienti, najmä kvôli zhoršenej dostupnosti hypotekárnych úverov. Teraz sa však nálada na trhu opäť dostáva do normálu, takže podiel, ktorý cítime u nás, je približne 80 ku 20, v prospech hypotekárnych klientov oproti tým hotovostným. 

Aké byty aktuálne ľudia vyhľadávajú najviac?

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 86% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie