Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Riaditelia CVČ a materskej školy obhájili svoje funkcie, na Jednotke sa voľba riaditeľa zopakuje

Mesto Žiar nad Hronom, ako zriaďovateľ škôl a školských zariadení v oblasti školstva a školskej samosprávy, vyhlásilo výberové konanie na pozíciu riaditeľa v nasledujúcich inštitúciách: Základná škola, Ul. Dr. Janského č. 2, Materská škola, Ul. Dr. Janského č. 8 a Centrum voľného času, Ul. M. R. Štefánika č. 17 v Žiari nad Hronom.  Po vykonaní […]
2 min.

Mesto Žiar nad Hronom, ako zriaďovateľ škôl a školských zariadení v oblasti školstva a školskej samosprávy, vyhlásilo výberové konanie na pozíciu riaditeľa v nasledujúcich inštitúciách: Základná škola, Ul. Dr. Janského č. 2, Materská škola, Ul. Dr. Janského č. 8 a Centrum voľného času, Ul. M. R. Štefánika č. 17 v Žiari nad Hronom. 

Po vykonaní výberových konaní boli zriaďovateľovi predložené návrhy rady školy na vymenovanie kandidátov na pozície riaditeľov. Po dôkladnom zvážení a vyhodnotení predložených návrhov, zriaďovateľ vymenoval nasledovných kandidátov na riaditeľské pozície na obdobie piatich rokov. 

Na pozíciu riaditeľky Materskej školy na Ulici Dr. Janského č. 8 v Žiari nad Hronom bola menovaná Martina Šimková. Ďalej na pozíciu riaditeľky Centra voľného času na Ulici M. R. Štefánika č. 17 v Žiari nad Hronom bola vymenovaná Helena Gáfriková. Na druhej strane, Rada školy pri Základnej škole na ulici Dr. Janského č. 2 v Žiari nad Hronom nenavrhla žiadneho kandidáta.  

Vzhľadom na túto skutočnosť sa zriaďovateľ rozhodol vyhlásiť opätovné výberové konanie na túto pozíciu, pretože je dôležité, aby škola mala vedenie aj počas doby výberového konania, zriaďovateľ poveril vedením školy Oľgu Berkešovú. 

Berkešová spĺňa všetky kvalifikačné predpoklady na výkon tejto funkcie. Bude zodpovedná za vedenie školy až do doby vymenovania nového riaditeľa alebo riaditeľky na základe úspešne vykonaného výberového konania, čo však nesmie presiahnuť obdobie šiestich mesiacov. Jej dočasné poverenie zabezpečí kontinuitu a stabilitu vo vedení školy, a tým aj nepretržitý a kvalitný vzdelávací proces pre žiakov.  

Tento krok zabezpečí, že všetky inštitúcie v rámci mesta Žiar nad Hronom budú mať efektívne riadenie a budú pokračovať v plnení svojich vzdelávacích a sociálnych funkcií. Celý proces vymenovania nových riaditeľov a dočasného poverenia vedením školy je zameraný na zabezpečenie najvyššej kvality vzdelávania a služieb pre miestnu komunitu. 

(ko)
Foto: Facebook Jednotka Žiar nad Hronom

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie