Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rímskokatolícky kňaz Peter Gombita šokoval celé Slovensko, keď pokus zavraždiť predsedu vlády sfanatizovaným prívržencom progresívno-liberálnej opozície komentoval konštatovaním, že „tábor, ktorý rozosial zlo, teraz žne, čo zasial“.

www.slovanskenoviny.sk/rss „Popierate všetko, na čom je z morálneho hľadiska postavená kresťanská viera – lásku, spravodlivosť aj pokoru. Svojimi arogantnými výrokmi ste urazili milióny ľudí na Slovensku, ktorí odmietajú relativizáciu zločinu,“ píše podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha v liste farárovi, ktorý ospravedlňuje atentát na Roberta Fica. Pripomenul, že tento duchovný mal ešte tú drzosť, že išiel s […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

„Popierate všetko, na čom je z morálneho hľadiska postavená kresťanská viera – lásku, spravodlivosť aj pokoru. Svojimi arogantnými výrokmi ste urazili milióny ľudí na Slovensku, ktorí odmietajú relativizáciu zločinu,“ píše podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha v liste farárovi, ktorý ospravedlňuje atentát na Roberta Fica.

Pripomenul, že tento duchovný mal ešte tú drzosť, že išiel s Čaputovou na audienciu k pápežovi, ktorý „tento zbabelý násilný čin“ odsúdil.

Pápež František v sobotu prijal prezidentku SR Zuzanu Čaputová na osobnej audiencii, aby mu poďakovala aj za jeho slová podpory, ktoré poslal po atentáte na premiéra SR Roberta Fica. Šokom bolo to, že hlavu štátu vo Vatikáne sprevádzal aj šíriteľ politickej nenávisti kňaz Gombita. Pripomenul to vo svojom liste podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD). Ďalším šokom je, že hlava štátu udelila v januári roku 2024 tomuto kňazovi kopajúceho do obete trestného činu štátne vyznamenanie – Pribinov kríž III. triedy.

OTVORENÝ LIST FARÁROVI GOMBITOVI, KTORÝ OSPRAVEDLŇUJE ATENTÁT NA ROBERTA FICA

Vážený pán farár Gombita,

s vážnym znepokojením som si prečítal Vaše vyjadrenia, v ktorých ste nepriamo schvaľovali atentát na predsedu vlády SR Roberta Fica, čím ste sa možno dopustili aj trestného činu.

Ste nositeľom štátneho ocenenia od prezidentky SR Zuzany Čaputovej, čiže Váš útok chápem ako politickú službu tejto progresívnej političke, ktorá Vás zobrala na výlet do Vatikánu.

Ale považujem za mimoriadne nevhodné, aby katolícky kňaz relativizoval a ospravedlňoval násilie a pokus o vraždu.

V súvislosti s atentátom ste sa nechal počuť, že „tábor, ktorý rozosial zlo, teraz žne, čo zasiaľ“. Akoby ste sa snažil povedať , že si predseda vlády atentát zaslúžil.

Otvorene píšete, že si vlastne atentát „vyrobil sám“, čo je učebnicový príklad obviňovania obete.

Dokonca obhajujete princíp vendety, ktorý je typický skôr pre mafie a nie pre katolícke spoločenstvo – vraj „ako sa do hory volá, tak sa z nej aj ozýva“.

Úplne ignorujete nenávisť, ktorá sa celé roky šírila voči R. Ficovi a ospravedlňujete zlo, ktoré viedlo až k pokusu o jeho vraždu.

Mňa osobne vyzývate k úcte a k pokore. Ubezpečujem Vás, vážený pán farár, že mám pokoru aj úctu ku každému človeku – tá žiaľ chýba vám.

Ako môžete zľahčovať pokus o vraždu? Ste katolícky kňaz, ktorý by mal šíriť lásku k blížnemu a nie hľadať ospravedlnenia pre ťažké zločiny.

Mali by ste hlásať „kto do Teba kameňom, Ty doňho chlebom“. Mali by ste hovoriť o nastavení druhého líca. Naopak, z Vášho vyjadrenia cítiť zlobu, túžbu po pomste a schvaľovanie trestného činu.

Váš kolega, český teológ Tomáš Halík, rovnako prepojený na prezidentku Z. Čaputovú, o mne dokonca šíri lož, že som hecoval dav, aby o prezidentke kričal vulgarizmus.

To je obyčajné klamstvo a od kňaza by som rozhodne neočakával, že bude takto ostentatívne klamať.

Dav som pred dvoma rokmi vyzval, aby o pani Čaputovej skandoval, že je agentka a od vulgárností sme sa ako strana Smer jasne dištancovali a viackrát ospravedlnili.

Zato súčasná slovenská progresívna opozícia, ktorú spoločne s pánom Halíkom tak slepo obhajujete, sa nedokáže ospravedlniť za to, že roky voči R. Ficovi šírili tú najstrašnejšiu a najvulgárnejšiu nenávisť, ktorej výsledkom bol pokus o vraždu premiéra Slovenskej republiky.

Neviem, ako ide dokopy s poslaním katolíckeho kňaza, že obaja kopete do obete a útočíte na R. Fica, ktorý len zázrakom unikol smrti.

Ale popierate všetko, na čom je z morálneho hľadiska postavená kresťanská viera – lásku, spravodlivosť aj pokoru.

Robert Fico neurobil nič zlé, iba chcel mier. A čelil takej zlobe a systematickej nenávisti, ktorú by ste Vy, vážený pán Gombita, neuniesli ani jeden deň.

Kto Vám dal právo súdiť? Kto Vám dal právo miešať sa do politiky? Kto Vám dal právo šíriť nenávisť a zľahčovať pokus o vraždu?

Keby vedel pápež František o Vašich škandalóznych a nekresťanských vyjadreniach, som si istý, že by Vás nikdy neprijal. Pápež, rovnako ako my, hovorí o mieri a vyzýva k láske a k porozumeniu. Na rozdiel od Vás.

Pápež František vo svojom liste odsúdil „tento zbabelý násilný čin“, ktorý Vy tak nehanebne ospravedlňujete.

Vážený pán Gombita,

svojimi arogantnými výrokmi ste urazili milióny ľudí na Slovensku, ktorí odmietajú relativizáciu zločinu a stoja za Robertom Ficom.

Stali ste sa nástrojom politickej opozície a popreli ste všetko, na čom je postavená Vaša viera.

Neviem, ako chcete s týmto vedomím ďalej pokračovať vo svojom poslaní, ku ktorému patrí úcta k životu, láska a pokánie, a nie ospravedlňovanie politického násilia a obviňovanie obete.

Ak sa od Vás nebude dištancovať prezidentka Slovenskej republiky Z. Čaputová, budeme musieť Vaše škandalózne vyjadrenia chápať ako súčasť jej politickej komunikácie, keďže ste ich vyslovili počas jej pracovnej cesty ako súčasť jej delegácie.

Želám Vám, aby ste jedného dňa znova našli kresťanskú lásku a cestu von z politickej nenávisti, ktorá Vám žiaľ úplne zatemnila myseľ.

S pozdravom,

PhDr. Ľuboš Blaha, PhD.
podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky

Zdroj: Telegram Ľuboš Blaha / InfoVojna

Príspevok Rímskokatolícky kňaz Peter Gombita šokoval celé Slovensko, keď pokus zavraždiť predsedu vlády sfanatizovaným prívržencom progresívno-liberálnej opozície komentoval konštatovaním, že „tábor, ktorý rozosial zlo, teraz žne, čo zasial“. je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie