Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Riziko ruského zasahovania do britských volieb je znepokojujúce, upozorňuje vicepremiér Dowden

Riziko ruského zasahovania do predvolebnej kampane pred parlamentnými voľbami v Spojenom kráľovstve je “veľmi znepokojujúce”. Vyhlásil to podpredseda vlády Oliver Dowden, informuje agentúra DPA. Podpredseda vlády sa pre austrálsku verejnoprávnu televíziu ABC odvolal na zistenia pri sledovaní piatich facebookových stránok. Na prvý pohľad nesúvisiace stránky začali produkovať informácie v prospech Kremľa, vrátane podpory pre protestnú stranu […]
Menej ako 1 min. min.

Riziko ruského zasahovania do predvolebnej kampane pred parlamentnými voľbami v Spojenom kráľovstve je “veľmi znepokojujúce”. Vyhlásil to podpredseda vlády Oliver Dowden, informuje agentúra DPA.

Podpredseda vlády sa pre austrálsku verejnoprávnu televíziu ABC odvolal na zistenia pri sledovaní piatich facebookových stránok. Na prvý pohľad nesúvisiace stránky začali produkovať informácie v prospech Kremľa, vrátane podpory pre protestnú stranu Reform UK a jej lídra Nigela Faragea. Tento politik bol tiež jedným z iniciátorov brexitu – odchodu Británie z EÚ.

V Británii predstavili nový portrét Karola III. vo vojenskej uniforme

Znevažovanie zahraničných aktérov a propagácia strán a názorov v prospech Kremľa v kyberpriestore “je vážne znepokojujúce vidieť počas volebnej kampane”, povedal Dowden pre The Sunday Times.

Podľa ABC sa zdalo, že stránky majú navzájom len málo spoločných tém. Preskúmaním pripojených údajov o polohe administrátorov stránok, platených reklám a analýzou podobného a zdieľaného obsahu sa však ukázala ich cielená spolupráca. Sieť stránok má svojich správcov v Nigérii, pričom aj predchádzajúce online ruské propagandistické siete často pôsobili z Afriky.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie