Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Robert F. Kennedy Jr.: Spojení mezi nekrytými penězi a válkami (video)

V tomto úryvku z nedávného projevu k publiku v prezidentské knihovně a muzeu Richarda Nixona popisuje kandidát na prezidenta USA Robert F. Kennedy Jr., jak americká federální vláda nedbale tiskla nekryté peníze na financování svých válek. Kennedy poznamenává, že tato politika vedla k vyprázdnění americké střední třídy a urychlila pokles dolaru jako měny. Ve videu, […]
Menej ako 1 min. min.

V tomto úryvku z nedávného projevu k publiku v prezidentské knihovně a muzeu Richarda Nixona popisuje kandidát na prezidenta USA Robert F. Kennedy Jr., jak americká federální vláda nedbale tiskla nekryté peníze na financování svých válek.

Kennedy poznamenává, že tato politika vedla k vyprázdnění americké střední třídy a urychlila pokles dolaru jako měny.

Ve videu, které nejdete níže, zhruba prohlásil:

Od 70. let 20. století americká moc stále více závisela na postavení amerického dolaru jako světové rezervní měny. Jak bychom mohli rok co rok provozovat obrovské rozpočtové schodky a obrovské obchodní schodky, aniž bychom oslabili naši měnu?

Normálně by země, která by to dělala, zažívala inflaci, protože dovozní náklady rostou, aby se obchod vrátil do rovnováhy. To se stalo v naší zemi nedávno, protože poptávka po amerických dolarech daleko převyšovala to, co ostatní země potřebovaly k nákupu amerického zboží – dolar se stal globální obchodní měnou.

Dolar byl globální rezervní měnou. Dolar byl globálním bezpečným přístavem. Takže všechny ty vytištěné dolary nevedly k inflaci: byla to iluze. Zůstaly v devizových rezervách zemí jako Japonsko a Čína, které investovaly do amerických státních dluhopisů. V podstatě všechny tyto ostatní země financovaly naše deficity.

Žádná jiná země by nemohla tisknout neomezené množství peněz, což je mimochodem jediný způsob, jak jít do války. Fiat peníze byly vynalezeny k financování válek a dalších bláznivých projektů. A dělá vás iracionální je tisknout…

Války by se nestaly, kdyby za námi politici museli přijít a říct: „Chceme utratit 3,6 bilionu dolarů, abychom se zbavili Saddáma Husajna, který s neměl nic společného se zničení  Světového obchodního centra…

A to bude znamenat, že pokud to uděláme, budete muset žít v relativní chudobě – ​​musíte za to zaplatit… Nikdo by to neudělal.

Ale oni to nemusí dělat, nemusí se nás ptát. Mohou prostě jít do války, aniž by dostali souhlas Kongresu, a pak si jen vytisknou peníze. A to je daň z inflace – je to daň pro chudé a daň pro střední třídu. A tak jsme vyhloubili střední třídu.

Nikdo  nedokázal tisknout peníze bez následků, ale my ano. Dokázali jsme to, tedy ještě nedávno. Tato výsada závisela na zvláštním postavení dolaru – základního kamene americké dominance. Ale dnes se tento stav hroutí.

Už nemůžeme počítat s tím, že imperiální dolar vyrovná ztrátu naší průmyslové základny. Už nemůžeme počítat s tím, že bude financovat naše deficity. Realpolitika vyžaduje, abychom tomuto faktu, této nové realitě čelili. Čím více se snažíme držet minulosti, tím více urychlujeme den zúčtování – apokalyptický den zúčtování.

Ozbrojením dolaru jsme již urychlili jeho pokles. Rusko se stalo téměř imunní vůči našim sankcím. Čína rychle zavádí jüan jako mezinárodní obchodní měnu.

Před dvěma dny Saúdové oznámili své rozhodnutí neobnovit 50letou petrodolarovou dohodu se Spojenými státy. Další krok na dlouhé cestě k dedolarizaci.

Nechci případ zveličovat. Dolar stále zůstává dominantní světovou měnou. Pokud chceme, aby to tak zůstalo, musíme ho přestat používat jako klacek…

 

“Fiat currency was invented to finance wars…And it makes you irrational to print it…The wars wouldn’t have happened if the politicians had [said,] ‘We wanna spend $3.6 trillion to get rid of Saddam Hussein, who had nothing to do with…the World Trade Center.”

In this… pic.twitter.com/xqPUXCt20K

— Sense Receptor (@SenseReceptor) June 13, 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie