Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Róbert Švec: Putina počas návštevy Slovenska nezatkneme

www.slovanskenoviny.sk/rss Dámy a páni. Udalosti nám opäť dávajú za pravdu. Ruský prezident Vladimir Putin navštívil Mongolsko, štát, ktorý uznáva jurisdikciu Medzinárodného trestného súdu (ICC), ale napriek tomu, mongolské úrady Putina nezatkli. Nebolo to tak dávno, bolo to počas slovenskej prezidentskej kampane, keď som vo verejnoprávnej televízii vyhlásil, že keď sa stanem slovenským prezidentom pozvem na predĺžený […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Dámy a páni. Udalosti nám opäť dávajú za pravdu. Ruský prezident Vladimir Putin navštívil Mongolsko, štát, ktorý uznáva jurisdikciu Medzinárodného trestného súdu (ICC), ale napriek tomu, mongolské úrady Putina nezatkli.

Nebolo to tak dávno, bolo to počas slovenskej prezidentskej kampane, keď som vo verejnoprávnej televízii vyhlásil, že keď sa stanem slovenským prezidentom pozvem na predĺžený víkend na Slovensko aj Vladimira Putina.

Moderátorka Jančkárová sa usmievala „popod fúzy“ a konštatovala, že by Putin v tom prípade mal byť na Slovensku zatknutý, keďže Slovenská republika uznáva jurisdikciu ICC. Odpovedal som jej nekompromisne, že by sme Putina určite nezatkli. Nevidím na to žiaden dôvod.

A dodávam, mať dobré až priateľské vzťahy s Ruskom je národným a štátnym záujmom Slovenskej republiky.

A čas nám dal za pravdu, pretože aj keď konkrétny štát uznáva jurisdikciu ICC, súd v Haagu nemá prostriedky, ktorými by štát prinútil k presadzovaniu zatykačov.

Takže je to opäť iba o tom, či politické elity toho ktorého štátu majú alebo nemajú gule… politické. Mongolské úrady dokazujú, že ich majú.

Autor článku Róbert Švec je predseda Slovenského Hnutia Obrody.

Príspevok Róbert Švec: Putina počas návštevy Slovenska nezatkneme je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie