Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Robíte to vždy v posteli pred spaním? Vášmu vzťahu dávate „rozsudok smrti“.

13.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/wavebreakmedia). Problémy sú v každom vzťahu, no niekedy si ich nevedomky spôsobujeme my sami. Odborníci identifikovali jeden škodlivý zvyk, ktorý môže spôsobiť, že váš vzťah utrpí. Ide o to urobiť jednu vec pred spaním. V súčasnosti je veľmi populárny. Aké správanie ničí vzťah?Foto: shutterstock/wavebreakmedia O svoj vzťah sa musíte […]
Menej ako 1 min. min.

13.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/wavebreakmedia).

Problémy sú v každom vzťahu, no niekedy si ich nevedomky spôsobujeme my sami. Odborníci identifikovali jeden škodlivý zvyk, ktorý môže spôsobiť, že váš vzťah utrpí. Ide o to urobiť jednu vec pred spaním. V súčasnosti je veľmi populárny.

Aké správanie ničí vzťah?
Foto: shutterstock/wavebreakmedia

O svoj vzťah sa musíte starať bez ohľadu na to, či ste práve začali chodiť, alebo ste dlhoročný pár. Spoločne tráviť čas, rozprávať sa a starať sa jeden o druhého je kľúčom k šťastnému životu.

Niektorí ľudia nevedomky robia jednu chybu. Zdá sa, že ide o nevinný a neškodný zvyk, no v praxi má zásadný vplyv nielen na kvalitu spánku, ale aj na váš kontakt s partnerom.

Čo nerobiť pred spaním? Táto večerná rutina je škodlivá

Pred spaním sa každý z nás ide okúpať a umyť si zuby. Občas si po spaní na chvíľu prečítame knihu alebo niečo zapíšeme do kalendára. Mnoho ľudí potom siahne po telefóne a pokračuje v jeho používaní niekoľko hodín. Práve táto večerná rutina na sociálnych sieťach škodí vášmu milostnému životu. Podľa odborníkov ide o „rozsudok smrti“ pre vzťah.

Tento zvyk sa nazýva „paralelné skrolovanie“.

„V podstate znižujete svoje šance na intímny vzťah a spojenie s partnerom. Zatiaľ čo potreba oddýchnuť si na konci dňa je úplne pochopiteľná, je ťažké poprieť škody, ktoré to môže spôsobiť vo vzťahu“

vysvetlila Tracy Ross, párová a rodinná terapeutka v New Yorku.

Spoločné ležanie v posteli je ideálny čas na to, aby ste sa porozprávali so svojou polovičkou a nedištancovali sa od nej.

Spanie s telefónom/mobilom v posteli.
Foto: shutterstock.com/SB Arts Media

Aké správanie ničí vzťah? Mali by ste tvoriť duo, nie hrať sólo

Psychoterapeutka Aimee Hartstein z New Yorku sa domnieva, že v dnešnej dobe je takmer nereálne úplne sa vzdať prehliadania telefónu pred spaním. Pre väčšinu ľudí by to bolo ako odrezanie sa od sveta.

„Vďaka telefónu sa ľudia rozprávajú s priateľmi a bavia sa“

– povedala odborníčka.

Ak chcete niečo zmeniť, prevezmite iniciatívu a navrhnite partnerovi, aby ste niečo spolu urobili. Dokonca aj spoločné sledovanie videí na smartfóne je lepšie, ako keby ste to robili sami.

„Návyky majú tendenciu držať sa a to sa stane, ak sa ich nepokúsime zmeniť. Ak si navzájom čítate spravodajské klipy alebo si ukazujete mémy domácich miláčikov, stále listujete v telefóne, no zároveň sa navzájom spájate. To je cieľ“

– dodala.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Je od nej o 51 rokov starší. Ľudia si myslia, že je to jej starý otec. „Mladší chlapci ma nevzrušujú“

Ako rozpoznáte toxický vzťah? Tu sú tri príklady červených vlajok, ktoré sa považujú za „normálne“

The post Robíte to vždy v posteli pred spaním? Vášmu vzťahu dávate „rozsudok smrti“. appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie