Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Robotický pes se obětoval pro životy amerických policistů. Strážníci popsali jeho zákrok

Psí roboti mohou zabránit krveprolití v nebezpečných situacích – tvrdí to na svém webu massachusettská státní policie. Začátkem března si to strážci zákona vyzkoušeli na vlastní kůži. K zásahu s sebou vzali i Roscoa – čtyřnohého robota na dálkové ovládání. Tématu se věnuje také místní zpravodajský web Boston.com. ČTĚTE TAKÉ: Školačka v USA zavraždila matku a […]
Menej ako 1 min. min.

Psí roboti mohou zabránit krveprolití v nebezpečných situacích – tvrdí to na svém webu massachusettská státní policie. Začátkem března si to strážci zákona vyzkoušeli na vlastní kůži. K zásahu s sebou vzali i Roscoa – čtyřnohého robota na dálkové ovládání. Tématu se věnuje také místní zpravodajský web Boston.com.

ČTĚTE TAKÉ: Školačka v USA zavraždila matku a postřelila otčíma. Soudce nařídil mimořádné opatření

„V tomto případě šel do domu robotický pes jako první,“ sdělil John Ragosa z massachusettské státní policie k osudové misi čtyřnohého plechového pomocníka.

Roscoe měl za využití kamery lokalizovat podezřelého, a to se mu také podařilo – ozbrojeného muže našel ve sklepě. Pachatel ovšem neváhal a robota srazil k zemi a dal se na útěk. Ačkoli se pes znovu postavil na nohy a následoval podezřelého po schodech nahoru, vítězně ze střetu se zločincem nevyšel. Kriminálník jej totiž střelil dvakrát do končetin a jednou do těla a policisté s robopsem ztratili spojení.

Čtyřnohý robot se tím ovšem zásahovému týmu osvědčil. Bez něj by mohl mít zákrok mnohem dramatičtější průběh. „Vychytal náboje, které by bez něj zřejmě schytal někdo z nás,“ řekl Ragosa.

Roscoovi se stal ale zásah osudným a jeho rozbité tělo putovalo zpět k výrobci. Ten odstranil kulky a robotického psa si nechal k výzkumu. Policisté doufají, že snad brzy dostanou náhradu. „Je to skvělý pomocník. Umí jít nahoru, otevírat dveře či automaticky zvedat předměty,“ dodal policista.

Nákup robotických psů policisté financují z grantu na podporu vnitřní bezpečnosti. Tyto technologické nástroje mohou před hrozbou střelby chránit i skutečné psovody a jejich psy. Robopsi už proto nejsou jen otázkou budoucnosti. Využívat je začínají i policisté v dalších zemích. Například v Malaze může pes s majáčkem na hlavě a řadou senzorů například udělit pokutu za přestupek – a umí dokonce i mluvit.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mladý Slovák plánoval teroristický útok, jeho idolem byl Breivik. Soudce ho propustil z vazby

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie