Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ropný kartel OPEC+ v júni pravdepodobne predĺži škrty v produkcii, predpokladajú analytici Goldman Sachs

Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a jej spojenci z aliancie OPEC+ na svojom stretnutí v júni pravdepodobne predĺžia dohodu o dobrovoľnom znížení svojej produkcie. Uviedli to vo štvrtok analytici amerického bankového giganta Goldman Sachs, píše Reuters. Experti z Wall Street zároveň predpovedajú, že dodávky ropy zo Saudskej Arábie dosiahnu v júli deväť miliónov barelov denne, čo […]
Menej ako 1 min. min.

Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a jej spojenci z aliancie OPEC+ na svojom stretnutí v júni pravdepodobne predĺžia dohodu o dobrovoľnom znížení svojej produkcie. Uviedli to vo štvrtok analytici amerického bankového giganta Goldman Sachs, píše Reuters.

Experti z Wall Street zároveň predpovedajú, že dodávky ropy zo Saudskej Arábie dosiahnu v júli deväť miliónov barelov denne, čo nie je veľká zmena oproti predchádzajúcemu odhadu 9,2 milióna barelov denne.

Ceny ropy vo štvrtok ráno vzrástli, situáciu ovplyvnilo potenciálne prímerie na Blízkom východe

Analytici spoločnosti Goldman uviedli ako dôvody posunu v ich očakávaniach údaje o zásobách ropy, ktoré prekonali odhady. Zároveň čísla o dodržiavaní škrtov v produkcii naznačujú, že zvyšujú krátkodobé zisky arabského kráľovstva z ropy, čo spolu s vyššími úrokovými sadzbami prináša ďalšie financie pre ambiciózne investičné plány Saudskej Arábie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie