Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozdrvte 3 kusy a zalejte ich vodou. Zamiokulkas vydá toľko listov, že ich nespočítate

8.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa shutterstock/Potanna). Ako vyliečiť zamiokulkas? Zachrániť jeho krásu nie je ani drahé, ani časovo náročné. Zistite, aké je to jednoduché a vyhrajte aj nad tou najodolnejšou múčnatkou. Ako sa staráte o svoje zamiokulky? Ako vyliečiť zamiokulkas?Foto: shutterstock/New Africa shutterstock/Potanna Zamiokulkas, známy aj ako „rastlina šťastia“ alebo „dolárový strom“, […]
Menej ako 1 min. min.

8.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa shutterstock/Potanna).

Ako vyliečiť zamiokulkas? Zachrániť jeho krásu nie je ani drahé, ani časovo náročné. Zistite, aké je to jednoduché a vyhrajte aj nad tou najodolnejšou múčnatkou. Ako sa staráte o svoje zamiokulky?

Ako vyliečiť zamiokulkas?
Foto: shutterstock/New Africa shutterstock/Potanna

Zamiokulkas, známy aj ako „rastlina šťastia“ alebo „dolárový strom“, je obľúbená črepníková rastlina, ktorá je cenená pre svoju odolnosť a jednoduchú starostlivosť. Ako mnohé črepníkové rastliny však aj zamiokulkas môže byť náchylný na napadnutie múčnatkou, škodcom, ktorý môže vážne poškodiť jeho zdravie. Na záchranu vášho zamiokulku netreba veľa. Ušetrite čas a peniaze dodržiavaním nižšie uvedených tipov.

Ako správne rozpoznať múčnatku? Poznajte charakteristické znaky

Ak sa chcete chrániť pred najčastejším parazitom, ktorý napáda zamiokulky, múčnatkou, musíte najprv presne vedieť, ako vyzerá. Múčnatka je malý, biely hmyz, ktorý vyzerá ako biele páperie. Jej prítomnosť možno pozorovať na listoch, výhonkoch a v dutinách rastliny. Medzi príznaky napadnutia patrí biely povlak na listoch, krútenie a vysychanie listov a zhoršenie celkového stavu rastliny. Pri spozorovaní týchto príznakov reagujte rýchlo, aby ste zabránili ďalšiemu šíreniu škodcu.

Múčnatka je malý, biely hmyz, ktorý vyzerá ako biele páperie.
Foto: shutterstock/S.O.E

Ako vyliečiť zamiokulkas? Všetko, čo potrebujete, je pár drobných

Zistite, aký je najlacnejší spôsob boja proti múčnatke za približne 1,50 EUR. Stačí ju zaliať domácim kondicionérom, ktorý pripravíte z troch rozdrvených strúčikov cesnaku zaliatych litrom vody. Túto zmes aplikujte 1-2 krát týždenne a nastriekajte ju na rastlinu z rozprašovača. Nezabudnite, že len systematická aplikácia prinesie najlepšie výsledky a úplne vylieči rastlinu z parazita. Jednorazový postrek nebude postačujúci.

Stačí ju zaliať domácim kondicionérom, ktorý pripravíte z troch rozdrvených strúčikov cesnaku zaliatych litrom vody.
Foto: Pixabay/Niksy

Ak náhodou nemáte možnosť pripraviť cesnakovú zmes, môžete ju nahradiť jednou čajovou lyžičkou jedlej sódy a pol čajovej lyžičky tekutého mydla. Zmiešajte ingrediencie a potom ich zalejte litrom vody. Aplikujte rovnakým spôsobom ako pri prvom postreku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zmiešajte s vodou a zalejte zamiokulkas. Toľko nových listov ešte nikdy nevyklíčilo!

Najlepšia živina pre zamiokulkas. Rastlina sa posype novými listami

The post Rozdrvte 3 kusy a zalejte ich vodou. Zamiokulkas vydá toľko listov, že ich nespočítate appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie