Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozdrvte ho, zalejte vodou a ošetrite ním sadenice jahôd. Nikdy ste nemali chutnejšie ovocie

30.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/NataTamarli). Jahody majú nízke nároky na údržbu, takže ich môžu pestovať aj začínajúci záhradníci. Ak im venujete trochu času, odvďačia sa vám chutnou a sladkou úrodou. Čo môžete urobiť, aby vaše jahody mali dostatok plodov? Vďaka týmto tipom ich budete môcť jesť celé leto. Čo môžete urobiť, aby vaše […]
Menej ako 1 min. min.

30.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/NataTamarli).

Jahody majú nízke nároky na údržbu, takže ich môžu pestovať aj začínajúci záhradníci. Ak im venujete trochu času, odvďačia sa vám chutnou a sladkou úrodou. Čo môžete urobiť, aby vaše jahody mali dostatok plodov? Vďaka týmto tipom ich budete môcť jesť celé leto.

Čo môžete urobiť, aby vaše jahody mali dostatok plodov?
Foto: Pixabay/NataTamarli

Keď zasadíte jahody, netrpezlivo očakávate prvé plody. Skôr ako sa objavia, musíte urobiť niekoľko vecí, aby boli veľké a chutné. Každý nezabudne pravidelne polievať, mulčovať alebo zastrihávať výhonky. Rastlinám sa však oplatí pomôcť domácim hnojivom, ktoré si vyrobíte z obľúbeného výrobku.

Čo môžete urobiť, aby mali jahody dostatok ovocia? Stavte na jednu kuchynskú ingredienciu

Ak si potrpíte na šťavnaté ovocie, pripravte si na jahody organický kondicionér. Vďaka tomu, že je úplne prírodný, nebude mať negatívny vplyv na chuť ovocia. Nemusíte míňať peniaze na hnojivo kupované v obchode, pretože všetko potrebné nájdete vo svojej kuchyni. Pripravte si:

50 g čerstvého droždia,

60 g cukru,

5 litrov teplej vody.

Droždie rozdrobte do misky a rozpustite ho v malom množstve vody. Pridajte cukor, premiešajte a nechajte na teplom mieste niekoľko hodín, aby roztok vykvasil. Keď zistíte, že odvar zdvojnásobil svoj objem, zmiešajte ho so zvyškom vody vo veľkej nádobe, napríklad vo vedre.

Aby mali jahody dostatok plodov, zalejte ich domácim hnojivom z kvasníc.
Foto: shutterstock/encierro

TIP! Ak chcete, aby vaše jahody prinášali chutné a veľké plody, zalievajte kríky každé 3 týždne kvasnicovým hnojivom. Dávajte pritom pozor, aby ste nenamočili listy.

Ktorý postrek na jahody? Konajte teraz, skôr ako choroba zničí úrodu

Jahody sa často stávajú obeťou sivej plesne. Zvyčajne sa objavuje na plodoch a kvetoch sadeníc. Choroba sa rozvíja pomaly, už počas kvitnutia, ale môže o sebe dať vedieť aj oveľa neskôr, napr. počas zberu. Ako môžete svoje jahody ochrániť pred plesňou? Vyrobte si domáci postrek, ktorý pomôže zachrániť plody. Na prípravu budete potrebovať: 2 polievkové lyžice sódy bikarbóny, lyžičku prostriedku na umývanie riadu, 2 lyžičky sivého mydla (nemusí byť tekuté, môžete si nastrúhať aj také, ktoré je v kocke) a 2 litre teplej vody. Všetky prísady zmiešajte a nalejte do rozprašovača. Rastliny postriekajte raz týždenne.

Na ochranu pred sivou plesňou si vyrobte domáci postrek na báze sódy bikarbóny.
Foto: shutterstock/yuris

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kedy sadiť lesné jahody? Dôležitý je nielen dátum. Urobte jedno a zozbierate vedrá sladkých plodov

Kvapky vody na jahodových listoch? To nie je rosa. Takto vám rastlina dáva dôležité znamenie

The post Rozdrvte ho, zalejte vodou a ošetrite ním sadenice jahôd. Nikdy ste nemali chutnejšie ovocie appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie