Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozhodnutie slovinskej vlády uznať Palestínu je odmenou pre Hamas, tvrdí Izrael

Izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac vo štvrtok kritizoval rozhodnutie slovinskej vlády, ktorá podporila návrh na uznanie samostatného palestínskeho štátu. Rozhodnutie označil za “odmenu” pre Hamas a zároveň vyjadril nádej, že slovinský parlament tento návrh neschváli. Informujeme o tom podľa správy agentúry AFP. “Rozhodnutie slovinskej vlády odporučiť slovinskému parlamentu uznať palestínsky štát je odmenou Hamasu […]
Menej ako 1 min. min.

Izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac vo štvrtok kritizoval rozhodnutie slovinskej vlády, ktorá podporila návrh na uznanie samostatného palestínskeho štátu. Rozhodnutie označil za “odmenu” pre Hamas a zároveň vyjadril nádej, že slovinský parlament tento návrh neschváli. Informujeme o tom podľa správy agentúry AFP.

“Rozhodnutie slovinskej vlády odporučiť slovinskému parlamentu uznať palestínsky štát je odmenou Hamasu za vraždenie, znásilňovanie, mrzačenie tiel a stínanie hláv detí. Zároveň posilňuje iránsku os zla, pričom poškodzuje blízke priateľstvo medzi slovinským a izraelským národom. Dúfam, že slovinský parlament toto odporúčanie odmietne,” napísal Kac na sieti X potom, čo vo štvrtok slovinská vláda podporila návrh na uznanie samostatného palestínskeho štátu a požiadala parlament, aby ho schválil. Poslanci budú o uznaní palestínskeho štátu hlasovať v utorok.

Samostatná Palestína vs. plná podpora Izraela. Ako konflikt v Gaze polarizuje svetovú verejnosť?

“Toto rozhodnutie nie je namierené proti nikomu, ani proti Izraelu, je však posolstvom mieru,” povedal slovinský premiér Robert Golob.

Tento týždeň oficiálne uznali palestínsky štát Španielsko, Nórsko a Írsko. Slovinsko oznámilo začatie procesu uznania palestínskeho štátu už začiatkom mája.

Napokon sa však rozhodlo v procedúrach počkať, čo zdôvodňovalo nádejou v zlepšenie situácie v Pásme Gazy. Golob však tento týždeň oznámil, že proces napokon Ľubľana urýchli vzhľadom na najnovšie izraelské útoky v meste Rafah.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie