Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozhodnutie súdu hovorí jasne: Za vlády Matoviča boli porušené ľudské práva ďalšej osoby

www.slovanskenoviny.sk/rss Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) v Štrasburgu vo štvrtok (13. 6.) vyhovel sťažnosti slovenskej sudkyne Denisy Cvikovej a rozhodol, že boli porušené jej práva na osobnú slobodu v spojitosti s väzobným stíhaním. ESĽP jej takisto priznal odškodné 19.500 eur plus pokrytie ďalších výdavkov. Za vlády Matoviča boli porušené ľudské práva Špecializovaný trestný súd […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) v Štrasburgu vo štvrtok (13. 6.) vyhovel sťažnosti slovenskej sudkyne Denisy Cvikovej a rozhodol, že boli porušené jej práva na osobnú slobodu v spojitosti s väzobným stíhaním. ESĽP jej takisto priznal odškodné 19.500 eur plus pokrytie ďalších výdavkov.

Za vlády Matoviča boli porušené ľudské práva

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v marci 2020 rozhodol o väzobnom stíhaní sudkyne Cvikovej a ďalších bratislavských sudcov obvinených z trestných činov korupcie, zasahovania do nezávislosti súdu a marenia spravodlivosti. ŠTS v auguste toho istého roka rozhodol o jej prepustení; Najvyšší súd (NS) SR však v októbri toto rozhodnutie zrušil. Obvinená podala sťažnosť na Ústavnom súde, ktorý ju však zamietol.

Cviková v spojitosti so svojím väzobným stíhaním podala sťažnosť na pôde ESĽP. Uviedla, že bolo svojvoľné a porušovalo jej práva, píše ESĽP. Takisto žiadala odškodné. Cviková má v súčasnosti prerušený výkon funkcie sudkyne. Obvinenia vznesené voči nej mali spojitosť s tzv. kauzou Búrka.

ereport.sk

Príspevok Rozhodnutie súdu hovorí jasne: Za vlády Matoviča boli porušené ľudské práva ďalšej osoby je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie