Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozlúčte sa s „ pomarančovou kožou“ na stehnách a zadku. Cvičenia na odstránenie celulitídy môžete vykonávať aj doma

4.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kei907). Celulitída, známa aj ako pomarančová koža, je nočnou morou mnohých ľudí a jej vznik nie vždy súvisí s nadváhou či obezitou. Príčiny celulitídy sú rôzne, preto sa mnohí obávajú letného oblečenia odhaľujúceho neželanú „pomarančovú kožu“. Natierať si telo spevňujúcim mliekom nestačí. Pozrite sa, ako cvičiť, aby ste sa […]
Menej ako 1 min. min.

4.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kei907).

Celulitída, známa aj ako pomarančová koža, je nočnou morou mnohých ľudí a jej vznik nie vždy súvisí s nadváhou či obezitou. Príčiny celulitídy sú rôzne, preto sa mnohí obávajú letného oblečenia odhaľujúceho neželanú „pomarančovú kožu“. Natierať si telo spevňujúcim mliekom nestačí. Pozrite sa, ako cvičiť, aby ste sa zbavili celulitídy.

Len kozmetické prípravky nestačia na to, aby ste sa zbavili celulitídy.
Foto: shutterstock/kei907

Účinní pomocníci v boji proti celulitíde

Fyzická aktivita by mala ísť predovšetkým ruka v ruke s vyváženou stravou. Celulitída je výsledkom nadmerného hromadenia vody a tuku pod kožou, čo si vyžaduje komplexné opatrenia na boj proti nej.

Masáže problémových oblastí (pomarančová koža sa najčastejšie vyskytuje na stehnách a zadku) budú určite užitočné, ale nie dostatočné. Na vašom tanieri by nemalo chýbať čerstvé ovocie a zelenina a plnohodnotné zdroje bielkovín. Vyhnite sa sladkostiam, slaným pochutinám a vysoko spracovaným potravinám.

Jednoduché cvičenia vám pomôžu znížiť celulitídu.
Foto: shutterstock/dimid_86

Ako sa cvičením zbaviť celulitídy?

Pravidelnosť je dôležitá. Nemôžete očakávať, že sa uspokojivé výsledky dostavia doslova po niekoľkých tréningoch, ktoré robíte zriedkavo. Tréning na zbavenie sa celulitídy by mal zahŕňať predovšetkým silové cvičenia. Predchádzať by im mala krátka rozcvička a zakončené by mali byť dôkladným strečingom. Cvičte trikrát týždenne, pričom dbajte na to, aby každý tréning trval 40 minút.

Vhodným doplnkom cvičenia bude bicyklovanie a skákanie cez švihadlo. To sa síce spája s detskými hrami, ale je skvelé na zlepšenie krvného obehu, ktorý je v boji proti celulitíde kľúčový. Pomocou švihadla aktívne zapájate svaly stehien a zadku, kde sa celulitída bežne vyskytuje. To umožňuje spevniť tieto miesta, a tým znížiť výskyt pomarančovej kože.

Jednoduché, no mimoriadne účinné cvičenie vám pomôže odstrániť celulitídu a získať späť hladkú a pevnú pokožku.
Foto: shutterstock/Undrey

Drepy sú zabijakmi celulitídy

Na ich vykonávanie nepotrebujete žiadne vybavenie ani veľký priestor. Cvičenie drepov na celulitídu môžete ľahko vykonávať doma, takže vaše výhovorky sú zbytočné. Cvičenie zapája svaly zadku, nôh a tiež brucha. Ako správne vykonávať drepy?

Začnite zo stoja s mierne rozkročenými nohami. Potom pomaly ohnite kolená, a zároveň tlačte boky dozadu. Neustále kontrolujte svoje telo a uistite sa, že celé chodidlá máte na zemi. Je dôležité, aby kolená nepresahovali prsty na nohách. Uhol medzi stehnom a predkolením by mal byť maximálne 90 stupňov. Urobte aspoň niekoľko sérií. Ak chcete zvýšiť intenzitu tréningu, použite závažia. V rukách môžete mať činky alebo obyčajné fľaše s vodou.

Drepy robte pravidelne a dôkladne a prvé účinky si rýchlo všimnete.
Foto: shutterstock/Studio Romantic

Tréning s odporovými gumami

Cvičenie s gumami na zadok a stehná je skvelé na formovanie postavy a zlepšenie pevnosti najproblematickejších partií. Poskytujú vám veľký manévrovací priestor pri vytváraní cvičebných zostáv. Jedným z nich je tlačenie bokov z ľahu. Ako ich vykonávať?

Ľahnite si na chrbát a ohnite kolená, pričom gumu umiestnite niekoľko centimetrov nad kolená. Položte kolená na šírku bokov – odporová guma by mal byť napnutá. Položte ruky pozdĺž tela a potom zdvihnite boky tak, aby tvorili priamku so stehnami. Vydržte v tejto polohe 10 sekúnd, potom sa spustite smerom k podložke.

Aké cviky pomáhajú pri celulitíde? Cvičte výpady

Toto je ďalší návrh, ktorý si nevyžaduje žiadne ďalšie príslušenstvo. Uistite sa, že máte v miestnosti trochu miesta a môžete začať. Výpady nôh smerom nadol sú skvelé v boji proti celulitíde na stehnách a zadku. Urobte si pri tomto cvičení čas. Dôležitá je presnosť.

Cvičenie začnite v stoji s nohami na šírku bokov. Potom striedavo vystreľte nohy dozadu, pričom dbajte na to, aby ste udržali rovnováhu a znížte boky kolmo k podlahe. Noha, ktorá zostane vpredu by sa mala ohnúť v kolene – rovnako ako pri drepoch sa uistite, že koleno nepresahuje prsty na nohe. Zadná noha zostáva rovná. V tejto polohe by ste mali zotrvať päť sekúnd.

Cvičenie pre pevné telo

Ak si chcete spestriť zostavu cvikov na odstránenie celulitídy, je dobré zaviesť aj švihy nôh s oporou v kľaku. Každý prvok je tu dôležitý; nezanedbávajte zaujatie správnej polohy hneď na začiatku.

Základom kľaku s oporou je položenie rúk na zem na šírku ramien. Zatiahnite brušné svaly a narovnajte chrbát. Hlavu nenechajte visieť, ani by nemala visieť mimovoľne. Teraz je čas prejsť k vlastnému cvičeniu. Zdvihnite jednu z nôh pokrčenú v 90-stupňovom uhle. Stehno by malo byť rovnobežné s podlahou. Chrbát majte nehybný a sedacie svaly napnuté. Keď sa vrátite do východiskovej polohy, vymeňte strany. Vykonajte 10-15 opakovaní pre každú nohu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo spraví 10 minút cvičenia denne? Prekvapivé účinky

Má 54 rokov a úžasné telo. Šikovný a lacný trik Jennifer Lopez proti celulitíde

The post Rozlúčte sa s „ pomarančovou kožou“ na stehnách a zadku. Cvičenia na odstránenie celulitídy môžete vykonávať aj doma appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie