Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozmach, ktorý ťahá vpred aj najmenších. Francúzi u nás investujú milióny a prácu dajú desiatkam ľudí

Slovensko v posledných rokoch eviduje záplavu investícií z automotive sektora. Do Košíc prišlo Volvo, do Nitry Jaguar, ktorý už opakovane oznamoval veľké strategické expanzie. Veľkou transformáciou prechádza aj trnavský Stellantis a žilinská Kia. Volkswagen zas nabieha na luxusnú SUV elektromobilitu s modelom Porsche Cayenne a zároveň dokázal do výroby integrovať modely Passat a Superb.  Fico sa bojí […]
Menej ako 1 min. min.

Slovensko v posledných rokoch eviduje záplavu investícií z automotive sektora. Do Košíc prišlo Volvo, do Nitry Jaguar, ktorý už opakovane oznamoval veľké strategické expanzie. Veľkou transformáciou prechádza aj trnavský Stellantis a žilinská Kia. Volkswagen zas nabieha na luxusnú SUV elektromobilitu s modelom Porsche Cayenne a zároveň dokázal do výroby integrovať modely Passat a Superb. 

Fico sa bojí čierneho scenára. Sľúbený plán nedoručil, namiesto toho dáva investorom desiatky miliónov eur

Neustály prílev investícií ťahá, pochopiteľne, neustále vpred aj dodávateľský sektor, ktorý u nás zastupuje 350 spoločností. Len nedávno sme sa mohli dozvedieť o miliardovom kroku Porsche, príchode novej baterkárne do Šurian či o troch najnovších investíciách v hodnote vyše 300 miliónov eur a s potenciálom zamestnať viac ako 700 ľudí. 

Spolu s celým segmentom a opätovným rastom dopytu stúpajú aj menší dodávatelia. Príkladom je aj francúzsky dodávateľ pôsobiaci viac ako 15 rokov v Bánovciach nad Bebravou SPPP Slovakia. Ten sa tam špecializuje na lakovanie dielov ako spätné zrkadlá, mriežky a masky chladičov či lišty dverí a aktuálne ťaží zo zvyšujúceho sa dopytu po automobiloch.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 60% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie