Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozpustite vo vode a nastriekajte na rastliny. Podomácky vyrobený postrek proti voškám vyženie škodcov z vašej záhrady

11.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin). Záhradkárska sezóna je v plnom prúde, a tak už na našich rastlinách vidieť vošky. Tento druh hmyzu môže spôsobiť zmätok, takže stojí za to okamžite konať. Pred nákupom prípravkov v obchode si však overte, ako dobre funguje domáci postrek. Domáci liek na vošky. Použite výrobok z vašej kuchynskej […]
Menej ako 1 min. min.

11.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin).

Záhradkárska sezóna je v plnom prúde, a tak už na našich rastlinách vidieť vošky. Tento druh hmyzu môže spôsobiť zmätok, takže stojí za to okamžite konať. Pred nákupom prípravkov v obchode si však overte, ako dobre funguje domáci postrek.

Domáci liek na vošky. Použite výrobok z vašej kuchynskej skrinky.
Foto: shutterstock/FotoHelin

Rastliny v záhrade niekedy napadnú škodcovia, ktorí dokážu úrodu úplne zničiť. Najčastejšie sa objavia záhradkármi nenávidené vošky. Drobný hmyz pôsobí nenápadne, no ak si ho všimnete vo svojom priestore, nezabudnite okamžite konať. Ak nebudete rýchlo reagovať, môže dôjsť k nezvratnému poškodeniu. Ako sa teda zbaviť vošiek vo vašej záhrade? Tu sú domáce opravné prostriedky, ktoré dokážu zázraky.

Domáci liek na vošky. Použite výrobok z vašej kuchynskej skrinky

Škodcovia sa v záhradách objavujú často, takže nákup väčšieho množstva chemikálií by mohol výrazne znížiť váš domáci rozpočet. Preto si tentoraz predtým, než pôjdete do obchodu kúpiť hotový prípravok, skúste si ho pripraviť sami doma. Ukazuje sa, že aj proti voškám sa dá bojovať lacným a ekologickým postrekom.

Jediné, čo musíte urobiť, je rozpustiť jednu čajovú lyžičku sódy bikarbóny v dvoch litroch teplej vody a celú naliať do rozprašovača. Keď zmes vychladne, môžete ju nastriekať na rastliny napadnuté hmyzom. Pre ďalšie zvýšenie účinnosti spreja pridajte trochu saponátu na umývanie riadu alebo draselného mydla.

Tento trik sa vám neosvedčil alebo nemáte hlavnú ingredienciu, teda sódu bikarbónu? Nebojte sa, máme aj iné návrhy.

A čo vošky? Skúsení záhradníci milujú túto metódu

Ak sa chcete zo záhrady zbaviť vošiek, môžete si vytvoriť aj cibuľový odvar. 75 gramov zeleniny nakrájame na menšie kúsky, zalejeme 10 litrami vody a na miernom ohni varíme 30 minút. Potom hrniec odložíme na chladné miesto, aby mohol vývar vychladnúť. Keď tekutina vychladne, stačí ju precediť cez sitko a je hotová. Teraz môžete postrekovať v záhrade.

Sú ľudia, pre ktorých je vôňa cibule skutočnou nočnou morou. Ak patríte do tejto skupiny, nahraďte ju cesnakom. Rovnako dobre poslúži aj cesnakový prípravok proti voškám, ktorého príprava je rýchla a jednoduchá.

Na doske rozdrvte 250 gramov cesnaku, vložte do hrnca a zalejte 10 litrami vody. Pripravený roztok nechajte 24 hodín a po uplynutí tejto doby, ak chcete postrek, zrieďte odvar vodou v pomere 1:1 a aplikujte na rastliny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Posypú tieto granule, aby sa zbavili slimákov. Nevedia, aké sú riziká. Proti tomuto jedu neexistuje protijed

Jednoduchý trik a komáre sa budú od vás držať ďalej. Olej proti nenásytnému hmyzu si môžete vyrobiť aj doma

The post Rozpustite vo vode a nastriekajte na rastliny. Podomácky vyrobený postrek proti voškám vyženie škodcov z vašej záhrady appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie