Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozpustite vo vode a zalejte. Paradajky ešte nikdy neboli také sladké. Nájdete ho v kuchyni

21.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Šťavnaté, zdravé paradajky, ktoré dobre rastú na kríkoch a lahodia oku sčervenaním plodov, sú snom mnohých záhradkárov. Oplatí sa však mať pripravený jednoduchý recept na úspech. Domáca zmes spôsobí, že zelenina rýchlo porastie a poteší mlsné jazýčky svojou sladkou chuťou. Stačí zaliať kríky a čakať. Ako zalievať […]
Menej ako 1 min. min.

21.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).

Šťavnaté, zdravé paradajky, ktoré dobre rastú na kríkoch a lahodia oku sčervenaním plodov, sú snom mnohých záhradkárov. Oplatí sa však mať pripravený jednoduchý recept na úspech. Domáca zmes spôsobí, že zelenina rýchlo porastie a poteší mlsné jazýčky svojou sladkou chuťou. Stačí zaliať kríky a čakať.

Ako zalievať paradajky, aby boli sladké?
Foto: súkromný archív

Keď paradajky začínajú meniť svoju farbu zo zelenej na čoraz červenú, záhradkári si mädlia ruky o bohatú úrodu. Tento moment je však ideálny postarať sa o stav a následnú chuť zeleniny. Potom uchopte kanvicu a presuňte sa medzi kríky.

Čím zalievať paradajky, aby boli sladké? Osvedčená cesta k úspechu

Existuje toľko spôsobov, ako pestovať paradajky, koľko je záhradníkov. Kým niektorí sa rozhodnú zasadiť si ich do záhrady, iní ich radšej pestujú len v skleníkových podmienkach. Mnoho ďalších druhov zeleniny sa vysádza aj do kvetináčov, umiestnených na balkóne alebo parapete. Akonáhle si sadenice nájdu svoje miesto, prichádza pre záhradníka najťažšie obdobie.

Aby paradajky potešili vzhľadom a chuťou, treba sa o ne starostlivo starať. Milujú úrodnú, humóznu a priepustnú pôdu, pričom spotrebujú aj veľké množstvo vody. V období sucha ich treba polievať každý deň a treba ich aj prihnojovať. Skúsení záhradkári si však pri siahnutí po živinách neodopierajú ani domáce zmesi. Jednu z nich si obľúbili najmä s tým, že silne ovplyvnila následnú chuť zeleniny.

Koľko cukru je potrebné na paradajky? Pridajte do vody a zálievky

Zmes cukru a vody je jednou z tých domácich a jednoduchých živín, po ktorých siahajú mnohí majitelia rastlín paradajok. Aby to však skutočne fungovalo, musíte počkať na správny okamih.

Zalievanie paradajok cukrovou vodou by sa malo začať, keď šupka ovocia začne mierne červenať. Potom rozpustite jednu polievkovú lyžicu cukru v 500 ml teplej vody, dobre premiešajte a odstavte. Keď sa roztok ochladí, môže sa umiestniť pod kríky – paradajky by sa mali zalievať v malých dávkach, nie viac ako raz za mesiac.

Ako zalievať paradajky, aby lepšie kvitli? Buď opatrný

Ako bude vodný roztok cukru fungovať? Hoci tradičný potravinársky cukor nebude absorbovaný koreňmi rastliny priamo z pôdy, umožní to lepší vývoj pôdnych mikroorganizmov, čo následne zvýši množstvo organickej hmoty a zlepšá podmienky pre vývoj a rast koreňového systému a nadzemných častí rastlín.

Nadbytočné sladké kryštály však môžu škodiť rastlinám tým, že zvyšujú rast plesní v substráte a zbavujú pôdu živín. Môžu tiež priťahovať mravce a hmyz. Preto je pri používaní hnojiva s cukrom potrebná opatrnosť.

Mimochodom, stojí za to pripomenúť, že paradajky potrebujú pre zdravý rast predovšetkým dusík, fosfor a draslík. Raz za dva týždne sa im oplatí kŕmiť domácim hnojivom, ktoré tieto živiny dodá – napríklad tým z banánových šupiek.

Raz za dva týždne sa paradajky oplatí kŕmiť domácim hnojivom, ktoré im dodá živiny dodá dusík, fosfor a draslík – napríklad hnojivo z banánových šupiek.
Foto: súkromný archív

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prečo sa z paradajok odlamujú listy? Je to veľmi dôležité. Nezabudnite to urobiť v júni

Najčastejšie príčiny kučeravosti a žltnutia listov paradajok. Ak nechcete prísť o svoje plány, urobte toto

The post Rozpustite vo vode a zalejte. Paradajky ešte nikdy neboli také sladké. Nájdete ho v kuchyni appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie