Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozšľahajte do hrnca s vývarom. Vytiahne usadeniny ako magnet

21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Varenie číreho vývaru je umenie, ktoré si vyžaduje trpezlivosť a precíznosť, ale kulinársky výsledok stojí za to. V mnohých domácnostiach sa stal kuchynským rituálom. Čerstvý, aromatický vývar bez usadenín je skutočnou delikatesou, ktorá poteší vaše chuťové poháriky a budete si ho chcieť vychutnať nielen počas nedeľného obeda. Ako […]
Menej ako 1 min. min.

21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar).

Varenie číreho vývaru je umenie, ktoré si vyžaduje trpezlivosť a precíznosť, ale kulinársky výsledok stojí za to. V mnohých domácnostiach sa stal kuchynským rituálom. Čerstvý, aromatický vývar bez usadenín je skutočnou delikatesou, ktorá poteší vaše chuťové poháriky a budete si ho chcieť vychutnať nielen počas nedeľného obeda. Ako sa zbaviť usadenín vo vývare? Použite jednoduchý trik.

Číry vývar bez usadenín? Spôsob, ako to urobiť, je triviálny.
Foto: shutterstock/ungvar

Dokonalý vývar je číry

Tu je domáca polievka, ktorá sa dá úspešne podávať denne aj pri špeciálnych príležitostiach. Pri jej príprave však treba dodržiavať niekoľko pravidiel, ktoré zabezpečia kulinársky úspech. Čírosť vývaru nie je len otázkou estetiky. Správne pripravený je nielen chutnejší, ale aj chuťovo jemnejší a rafinovanejší.

Mnohí kuchári počas varenia odstraňujú usadeniny pomocou sitka. Nie je to chyba, ale zaberie to veľa času. Je to dosť namáhavá práca, ktorá môže pripraviť kultovú polievku o všetku zábavu. Existujú šikovné spôsoby, ako tento krok vynechať.

Aké mäso do vývaru? Jedna chyba vám pridá prácu

Pravdepodobne najobľúbenejší je hydinový vývar, pričom niektorí ľudia sa rozhodnú pre hovädzí. Predovšetkým však musíte pamätať na to, že nikdy nesmiete variť vývar z mrazeného mäsa. Ak ho vyberiete z mrazničky, uistite sa, že sa úplne rozmrazí a dosiahne izbovú teplotu. Z ľadového mäsa sa totiž uvoľňuje viac usadenín, ktoré aj tomu najlepšiemu receptu zoberú čaro.

Pre mnohých gurmánov je domáci vývar bezkonkurenčný.
Foto: shutterstock/from my point of view

Ako pripraviť vývar, aby bol číry? Dvojité varenie

Musíte sa pripraviť na to, že dokonalý vývar si vyžaduje dlhé varenie. Ak budete postupovať skratkovito, nedosiahnete vynikajúci chuťový zážitok. Ak chcete pripraviť číry vývar, použite metódu dvojitého varenia. Čo zahŕňa?

Mäso zalejte studenou vodou a varte 20 minút. Po uplynutí tejto doby tekutinu vylejte, mäso opláchnite a zalejte čistou vodou. Potom ho môžete začať riadne variť. Týmto spôsobom sa množstvo usadenín vo vývare zníži na minimum.

Nie všetci kuchári tento trik poznajú

Napriek tomu sa vždy môže stať, že počas varenia uvidíte na povrchu vývaru nežiaducu penu. Odolajte nutkaniu siahnuť po sitku. Namiesto toho do horúceho vývaru rozšľahajte bielok.

Chuť vývaru to nijako neovplyvní. Keď sa začne zrážať, bielkoviny absorbujú usadeniny. Po chvíli ho jednoducho vylovte pohybom lyžice. Treba pripomenúť, že toto je osvedčená metóda aj pri presolenom alebo príliš mastnom vývare.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kedy je najlepšie osoliť vodu na zemiaky? Tento detail je veľmi dôležitý

Špargľa už nikdy nebude horká. Stačí pridať 3 polievkové lyžice do vody a problém je vyriešený

The post Rozšľahajte do hrnca s vývarom. Vytiahne usadeniny ako magnet appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie