Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozsypte po záhrade tento produkt a mravce zmiznú do jedného dňa

Mravce zohrávajú v našom ekosystéme veľmi dôležitú úlohu. Bez nich by bol svet prírody ohrozený, ale majitelia záhrad si určite uvedomujú, ako rušivo môže pôsobiť prítomnosť tohto malého hmyzu, keď sa kolónia zväčší. Vtedy môže ich prítomnosť dokonca škodiť rastlinám, nehovoriac o mravcoch, ktoré putujú domov za potravou. Ako sa s nimi účinne vysporiadať? Používanie […]
Menej ako 1 min. min.

Mravce zohrávajú v našom ekosystéme veľmi dôležitú úlohu. Bez nich by bol svet prírody ohrozený, ale majitelia záhrad si určite uvedomujú, ako rušivo môže pôsobiť prítomnosť tohto malého hmyzu, keď sa kolónia zväčší. Vtedy môže ich prítomnosť dokonca škodiť rastlinám, nehovoriac o mravcoch, ktoré putujú domov za potravou. Ako sa s nimi účinne vysporiadať?

Používanie chemických prípravkov proti mravcom môže mať mnoho negatívnych dôsledkov pre nás aj pre rastliny v záhrade. Našťastie existujú domáce, osvedčené spôsoby, ktoré kolóniu hmyzu z vášho pozemku v okamihu vyhubia. Stačí jeden prípravok, ktorý stojí pár drobných a ktorý stačí rozotrieť na trávnik.

Prítomnosť mravcov v záhrade sa môže stať nepríjemnou

Mravce sú neoddeliteľnou súčasťou celého ekosystému a plnia v ňom mnoho užitočných funkcií, preto sa ich nemusíte obávať, pokiaľ ich počet v záhrade negatívne neovplyvňuje jej vzhľad. Tento malý hmyz je často naším tichým spojencom, ktorý loví škodcov alebo pomáha rozkladať organický materiál. Na druhej strane, keď sa kolónia zväčší, mravce môžu ohroziť správny vývoj rastlín.

Často sú zodpovední za rýchle vysychanie pôdy a za to, že sadenice nezakoreňujú. Mšice môžu byť tiež skutočnou nepríjemnosťou, ktorá zahalí a zničí záhradu. Trpezlivosť však každému z nás dôjde, keď si mravce začnú raziť cestu do nášho domu a hľadať potravu. Ak sa začnú objavovať na okenných parapetoch a v kuchyni, musíte konať.

Aby sme sa mravcov zbavili, treba dbať na to, aby sme ich úplne nevyhubili, pretože potom sa môžeme stretnúť s inými škodcami a rastliny môžu trpieť rozkladajúcimi sa organickými zvyškami. Z tohto dôvodu sa oplatí obrátiť na prírodné metódy, ktoré nám pomôžu vyčerpať populáciu tohto hmyzu. Nielenže neohrozia úplné vyhynutie mravcov, ale sú aj bezpečné pre rastliny a ľudí. Na najúčinnejšie z nich vám bude stačiť jeden prípravok, ktorý dostanete v každom väčšom obchode.

Prírodné spôsoby, ako sa zbaviť mravcov

Ľudia, ktorí bojujú s inváziou mravcov v záhrade, sa často obávajú, že boj s týmto hmyzom im spôsobí veľa problémov a výdavkov. Našťastie, použitie prírodných, doma vyrobených patentov je nielen oveľa bezpečnejšie pre rastliny, ale aj lacnejšie a účinnejšie. Špecializované insekticídne prípravky stoja centy, zatiaľ čo nasledujúce produkty buď už máte v kuchynskej skrinke, alebo ich kúpite na trhu.

Naše babičky si už roky poradili s mravcami v záhradách pomocou osvedčených domácich patentov. Jedným z nápadov by bolo naliať ocot na miesta, kde pozorujete potulujúci sa hmyz. Vôňa účinne odradí mravce, rovnako ako mäta, bazalka, tymián, vertikály, majoránka, rozmarín alebo levanduľa. Ak však nemáte v úmysle vysádzať bylinky, existuje iný, oveľa jednoduchší a časovo menej náročný patent na mravce. Stačí, ak na trávnik rozotriete 1 prípravok.

Rozotrite ho v záhrade a mravce budú v hrôze utekať

Na internete nájdete množstvo spôsobov, ako sa zbaviť mravcov v záhrade, ale žiadny z nich nie je taký účinný ako kukuričná múka. Hmyz má tendenciu pohybovať sa medzi trávou, takže týmto prípravkom môžete jednoducho posypať celý trávnik. Dobrým spôsobom bude aj posypanie okenných parapetov vrstvou kukuričnej múky. Po jej zjedení mravce napuchnú a uhynú, pretože je pre ne toxická. Môžete si byť istí, že s týmto patentom väčšina hmyzu zmizne do jedného dňa.

Kukuričnú múku dostanete v každom väčšom obchode za približne 2 až 5eur. Je neuveriteľne účinná a bezpečná pre rastliny aj ľudí. Taktiež nevyhubí celú populáciu mravcov, ale pomôže len zbaviť sa nadmerného počtu tohto hmyzu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie