Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozsypte to po dome a mravce neprídu. Máte to doma a nie je to chémia

Aby ste sa zbavili problému s kuchynskými mravcami, nemusíte bežať do obchodu po drsné chemikálie. Stačí použiť osvedčené metódy, za ktoré nebudete musieť veľa utrácať. Väčšinu potrebných výrobkov už určite máte doma! S príchodom jari sa vracia téma boja proti najrôznejším nevítaným hosťom v našich kuchyniach a záhradách. Práve sme písali o najlepších spôsoboch, ako […]
Menej ako 1 min. min.

Aby ste sa zbavili problému s kuchynskými mravcami, nemusíte bežať do obchodu po drsné chemikálie. Stačí použiť osvedčené metódy, za ktoré nebudete musieť veľa utrácať. Väčšinu potrebných výrobkov už určite máte doma!

S príchodom jari sa vracia téma boja proti najrôznejším nevítaným hosťom v našich kuchyniach a záhradách. Práve sme písali o najlepších spôsoboch, ako odradiť slimákov od toho, aby si pochutnávali na zelenine, ktorú sme v pote tváre vypestovali. Tentoraz vám povieme, ako sa zbaviť problému s mravcami v kuchyni. Pretože hoci tieto tvory nie sú škodcovia, neradi by sme ich videli potulovať sa po našich potravinových skriniach. Tu sa zhodneme, však?

Mravce v kuchyni

Skôr než sa pustíme do témy boja proti mravcom v kuchyni, stojí za to zamyslieť sa nad tým, prečo si tento pracovitý hmyz vôbec vybral tento priestor. To nás následne privedie k otázke prevencie. Ukazuje sa, že uzatváranie výrobkov do vzduchotesných nádob je nielen spôsob, ako sa vyhnúť potravinovým moliam, ale aj mravcom. Bohužiaľ, udržiavanie čistoty a poriadku v kuchyni nás nie vždy dokáže ochrániť pred návštevou mravcov. Prečo? Jednoducho: tento hmyz nás nemusí nevyhnutne prenasledovať, aby našiel potravu; niekedy jednoducho hľadá útulné miesto na hniezdenie. To sa stáva najmä v prípade faraónových mravcov.

Najlepšie výrobky na mravce v kuchyni

Ak sa chceme zbaviť mravcov z nášho kuchynského priestoru, je dobré začať tým, že si pripravíme dva výrobky: ocot a prášok do pečiva. Začnime tým prvým. Roztok pripravíme zmiešaním octu a vody v pomere 1:1. Potom ho nastriekajte na parapety, skrinky, podlahy a iné miesta, kde ste si všimli mravce. Tento hmyz je veľmi dôsledný a vždy sa pohybuje po tej istej vopred určenej ceste. Ocot by ich mal odtiaľto vyhnať.

Problémom pri používaní octu je, že po prvé, jeho vôňa môže dráždiť nielen mravce, ale aj ľudí, a po druhé, pomerne rýchlo vyprchá. Keď sa tak stane, tvrdohlavejšie mravce sa rozhodnú vrátiť. Vtedy sa oplatí použiť prášok do pečiva. Použite ho na „odrezanie“ ich cesty späť cez okná alebo dvere. Tento prípravok je pre mravce mimoriadne nebezpečný a nijako nám nebude prekážať, takže ho tam môžeme držať aj niekoľko dní. Po tomto čase nás – dúfajme – mravce v kuchyni prestanú obťažovať, pretože dovtedy si pravdepodobne nájdu iný domov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie