Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Roztržka v koalici: STAN má pavlačovou strategii, říká Bartošek. Podle Decroix je třeba šetřit

Bek ve středu večer ve vysílání CNN Prima NEWS varoval, že hnutí STAN nepodpoří návrh státního rozpočtu, pokud školství nedostane požadovaných 40 miliard korun navíc. „Nechtěl bych být u rozpočtu, který by vládní programové prohlášení nenaplňoval věrohodnými kroky,“ sdělil ministr školství a dodal, že je přesvědčen, že podobně by na tom byla i řada dalších poslanců jeho […]
Menej ako 1 min. min.

Bek ve středu večer ve vysílání CNN Prima NEWS varoval, že hnutí STAN nepodpoří návrh státního rozpočtu, pokud školství nedostane požadovaných 40 miliard korun navíc. „Nechtěl bych být u rozpočtu, který by vládní programové prohlášení nenaplňoval věrohodnými kroky,“ sdělil ministr školství a dodal, že je přesvědčen, že podobně by na tom byla i řada dalších poslanců jeho hnutí.

ČTĚTE TAKÉ: Holub. Z německé vlády bude chromá kachna, lidé jí to spočítali. Extremisté způsobili paniku

Bekovo vyjádření Bartoška zjevně rozladilo. „Připadá mi velmi nefér vůči nám jako koaličním partnerům, abychom se takhle zásadní informaci dozvěděli z televize,“ prohlásil. „Je to trochu pavlačové,“ dodal. Podle něj se jedná o strategii hnutí STAN, jak získat co nejvíce prostředků do resortu školství.

Decroix v této souvislosti apelovala na hledání kompromisního řešení. „Mnoho dalších resortů má samozřejmě nějaké rozpočtové požadavky,“ podotkla. Zároveň zdůraznila, že je třeba ve státních výdajích šetřit.

Pro Vondráčka je současný vládní nesoulad příznakem ideového vyčerpání koalice pod vedením premiéra Petra Fialy. „Koalici doběhla politika nereálných slibů a očekávání, které vzbudila na začátku volebního období. Tento model už se vyčerpal,“ zdůraznil. „Příští rok máme volby a už si každý hraje tak trošku na sebe,“ komentoval možnou vládní roztržku opoziční poslanec.

Podle Kotena se problematické hospodaření vlády naplno projeví už v září, kdy prý začnou chybět finance na provoz státu. „Tato vláda neumí efektivně hospodařit a peníze dává na špatné věci,“ prohlásil poslanec. V této souvislosti zmínil podporu Ukrajiny, která se už déle než dva roky brání před ruskou agresí.

V pořadu 360° rovněž došlo k poměrně intenzivní výměně názorů mezi Vondráčkem a Decroix. Politička se vymezila proti poslancovu tvrzení, že současná vláda sebrala peníze důchodcům. „Zvedání daní není úprava daní,“ řekl také Vondráček. Decroix naopak zpochybnila ekonomické návrhy hnutí ANO. To podle ní stále požaduje více peněz pro jednotlivé resorty a zároveň chce, aby se více šetřilo. „To ale dohromady nejde,“ zdůraznila místopředsedkyně ODS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hraba. Poskytování údajů uživatelů ČT je prolomení soukromí. Zdanění mobilů je chyba

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie