Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozumní ľudia dávajú plastové vrecko na dosku na krájanie

Krájanie na doske na krájanie nie je raketová veda, ale ak poznáme niekoľko praktických tipov a trikov, všetko ide lepšie. Tipy na krájaciu dosku Dosku na krájanie vyložte vlhkou handričkou alebo silikónovou fóliou. Potom nebude pri krájaní jazdiť po kuchynskej linke. Lepšie sa s ňou pracuje a znižuje sa riziko poranenia. Na stranu dosky na […]
Menej ako 1 min. min.

Krájanie na doske na krájanie nie je raketová veda, ale ak poznáme niekoľko praktických tipov a trikov, všetko ide lepšie.

Tipy na krájaciu dosku

Dosku na krájanie vyložte vlhkou handričkou alebo silikónovou fóliou. Potom nebude pri krájaní jazdiť po kuchynskej linke. Lepšie sa s ňou pracuje a znižuje sa riziko poranenia.

Na stranu dosky na krájanie (na stranu, ktorá je najbližšie k okraju dosky na krájanie) prilepte väčšie plastové vrecko. Zvyšky z krájania potom môžete ľahko zmiesť do vrecka bez toho, aby ste museli manipulovať s polovicou kuchyne.

Používate otvor v doske na krájanie? Pretože ten neslúži len na držanie alebo zavesenie. Tento otvor slúži na zametanie potravín do hrnca alebo misy cez neho. Pretože keď sa pokúšame jedlo z dosky na krájanie vysypať do kastróla, polovicu z neho vysypeme po stranách.

Mali by tam byť tri dosky na krájanie. Jedna na mäso a ryby, jedna na zeleninu a ovocie a jedna na pečivo. Ak nechcete mať päťdesiatosem rôznych dosiek na krájanie, označte si aspoň strany jednej dosky na krájanie. Na jednej krájajte len pečivo, na druhej zvyšok.

Doska na krájanie s korýtkom. Niektoré dosky na krájanie majú v sebe žliabok. Slúži na odvádzanie rôznych štiav z potravín. Tie sa potom držia v žliabku a nevyteká vám na skrinku.

Starostlivosť o drevené dosky na krájanie

Drevo je drevo, neexistuje žiadna náhrada za plast. Ak však vlastníte drevenú dosku na krájanie, je dôležité sa o ňu správne starať. Vo väčšine prípadov sa klasické drevené dosky na krájanie používajú len na krájanie. My, amatérski kuchári, toto pravidlo často porušujeme, ale krájacej doske tým robíme medvediu službu.

Mäso by sa na obyčajnej doske na krájanie nemalo krájať, lámať ani naklepávať. Nemali by sa na ňu klásť horúce hrnce a panvice, ani by nemala byť v blízkosti zdrojov tepla (slnečné svetlo, radiátor, rúra). Dosku na krájanie neumývajte v umývačke riadu a snažte sa ju čo najrýchlejšie vysušiť.

Raz za čas by sa mala suchá doska potrieť z oboch strán, najlepšie lekárskym minerálnym olejom, ale aj akýmkoľvek iným jedlým rastlinným olejom, a nechať sa namočiť do druhého dňa. Takto doska nestratí svoju farbu ani ochrannú bariéru proti vode.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie