Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozumní ľudia vedia, prečo si dávajú levanduľu pod vankúš

Opäť nemôžete zaspať alebo sa ráno budíte ešte unavenejší? Neotáľajte, dajte si pod vankúš vetvičku levandule a budete sa budiť oddýchnutí a plní energie. Blahodarná sila levandule Už dávno nie je známe, že bylinky nám poskytujú mnoho zdravotných výhod. Napríklad harmanček je bohatý na látky, ktoré sa v rastlinách vyskytujú len zriedka, ako sú antialergénne […]
Menej ako 1 min. min.

Opäť nemôžete zaspať alebo sa ráno budíte ešte unavenejší? Neotáľajte, dajte si pod vankúš vetvičku levandule a budete sa budiť oddýchnutí a plní energie.

Blahodarná sila levandule

Už dávno nie je známe, že bylinky nám poskytujú mnoho zdravotných výhod. Napríklad harmanček je bohatý na látky, ktoré sa v rastlinách vyskytujú len zriedka, ako sú antialergénne chamazulény a alfa-bisabololy. Nachádzajú sa v ňom aj flavonoidy a vitamín C.

Dnes sa bližšie pozrieme na levanduľu. Je známa predovšetkým ako prírodný a bezpečný repelent proti komárom, moliam a mravcom. Najširšie využitie však našla v medicíne a kozmetike.

Levanduľa – názov pochádza z latinského slova „lavare“ – umývať, prať) je vždyzelený ker pochádzajúci z oblasti Stredozemného mora.

Okrem éterického oleja obsahujú kvety levandule aj prospešné triesloviny (antibakteriálne a protizápalové účinky), kumaríny (sedatívne, protikŕčové a protirakovinové účinky), fytosteroly (protizápalové, antipyretické, imunitu posilňujúce vlastnosti), antokyány (protialergické, protiplesňové, proti vredové účinky) a minerálne zlúčeniny.

Levanduľa pod vankúšom? Vyskúšajte ju tesne pred spaním

Početné správy ukazujú, že levanduľa má upokojujúci účinok. Ak trpíte nespavosťou alebo máte problémy so zaspávaním, vložte si sušené kvety a listy levandule pod vankúš.

Aby vydržali dlhšie, je dobré vložiť ich do látkového vrecúška. Nielenže bude v spálni príjemná vôňa, ale budeme sa cítiť aj uvoľnene. Zaručujeme vám, že budete oveľa ľahšie zaspávať, a to aj po ťažkom a náročnom dni.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie