Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rozumní ľudia vedia, prečo si dávať pred spaním bobkový list pod vankúš

Bobkový list nie je len voňavé korenie, je to pokladnica zdraviu prospešných látok. Tento list je pripravený pomôcť vám v rôznych situáciách.
Menej ako 1 min. min.

Poďme diskutovať o téme, o ktorej veľa ľudí nehovorí. Napadlo vám niekedy, že si pred spaním zoberiete do postele bobkový list, a to bez konkrétneho dôvodu? Myslím, že nie. Ale v skutočnosti je to veľmi dobrý nápad. A teraz vám poviem, prečo si dávať bobkový list pod vankúš a prečo to má veľký zmysel.

Bobkový list nie je len voňavé korenie, je to pokladnica zdraviu prospešných látok. Tento list je pripravený pomôcť vám v rôznych situáciách, nielen aby sa vám hodil do boršču.

Poďme si v jednotlivých bodoch podrobnejšie vysvetliť, prečo je bobkový list taký super a ako nám môže pomôcť v rôznych situáciách.

Stimuluje chuť do jedla

Ak čoraz častejšie vynechávate jedlo len preto, že sa vám nechce jesť, bobkový list vám môže pomôcť. Jeho aróma povzbudzuje chuť do jedla, prebúdza chuťové poháriky a núti vás jesť. Ak vás teda prešla chuť do jedla alebo si chcete jedlo len vychutnať, pridajte do svojich kulinárskych diel bobkový list.

Je to prírodný repelent

Leto je časom zábavy a oddychu, ale koho by rád obťažoval hmyz? Vavrínový list je v tomto boji vaším verným pomocníkom. Jeho vôňa odplaší muchy, komáre a iný otravný hmyz, vďaka čomu sa budú držať ďalej od vás a vášho útulného kútika.

Má močopudný účinok

Niekedy naše telo potrebuje pomoc, aby sa zbavilo prebytočnej vody. Vavrínový list pomáha zvyšovať prietok moču, čím pomáha čistiť obličky a močové cesty. Je to prirodzený a šetrný spôsob, ako sa zbaviť opuchov a prebytočnej tekutiny v tele.

Zmierňuje napätie v bruchu a nadúvanie

Ak trpíte nadúvaním a žalúdočnými ťažkosťami, najmä po ťažkom jedle, pomôže vám bobkový list. Má schopnosť zmierniť napätie v žalúdku, zlepšiť trávenie a pomôcť vám zbaviť sa nadúvania. Ak vám po obede kručí v bruchu, skúste vypiť šálku čaju s bobkovým listom.

Má sťahujúci účinok

Keď máme žalúdočné problémy, potrebujeme niečo, čo nám pomôže vyrovnať sa s prebytočnou tekutinou a znížiť hnačku. Vavrínový list je presne to, čo v tomto prípade potrebujeme. Má sťahujúci účinok, pomáha posilniť stolicu a vyrovnať sa s nepríjemnými príznakmi.

Zmierňuje nepríjemné pocity spôsobené kolikou

Pre mnohé bábätká a ich rodičov predstavujú koliky skutočné ťažkosti. Vavrínový list bude v tejto situácii skutočnou záchranou. Jeho upokojujúce vlastnosti dokážu zmierniť bolestivé príznaky a posilniť tráviaci trakt. Preto ho neváhajte použiť ako prírodný a bezpečný prostriedok na zmiernenie nepríjemných pocitov bábätiek.

Na čo si dávate bobkový list pod vankúš

Najlepšie je, že bobkový list je nielen únikom od najrôznejších problémov, ale aj prostriedkom na pokojný spánok. Stačí, ak si pred spaním dáte pod vankúš dva bobkové listy.

Nejde o žiadnu mágiu ani rituály. Takéto konanie sa dá vysvetliť z vedeckého hľadiska. Vavrínové listy obsahujú látky, ktoré upokojujú nervový systém a podporujú relaxáciu. A funguje to!

Ak teda chcete spať pokojne a prebúdzať sa ako noví, dbajte na túto radu. Vyskúšajte trik s bobkovým listom a sami sa presvedčte, aká účinná je táto jednoduchá metóda.

Bobkový list nie je len korenie, je to váš osobný pomocník v boji za zdravý spánok.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie