Перейти к содержанию
Capital.com – Ticker Tape Widget

Показать больше...

Общие селекторы
Только точные совпадения
Искать по названию
Поиск по содержимому
Селекторы типов сообщений
Меню

Južnú Kóreu zasiahli rekordné prívalové dažde, štyria ľudia zahynuli

Viaceré oblasti v Južnej Kórei zasiahli v utorok rekordné prívalové dažde. Ministerstvo vnútra uviedlo, že o život prišli štyria ľudia. Viac ako 3500 ľudí muselo opustiť svoje domovy a v približne 50 oblastiach krajiny hrozia zosuvy pôdy. Informujú tom agentúry Reuters, AFP a stanica CNA. Ministerstvo vnútra uviedlo, že traja ľudia zahynuli v dôsledku povodní a […]
Менее 1 мин. мин.

Viaceré oblasti v Južnej Kórei zasiahli v utorok rekordné prívalové dažde. Ministerstvo vnútra uviedlo, že o život prišli štyria ľudia. Viac ako 3500 ľudí muselo opustiť svoje domovy a v približne 50 oblastiach krajiny hrozia zosuvy pôdy. Informujú tom agentúry Reuters, AFP a stanica CNA.

Ministerstvo vnútra uviedlo, že traja ľudia zahynuli v dôsledku povodní a jeden muž pri zosuve pôdy. Oznámilo tiež, že počasie spôsobilo veľké škody na budovách a infraštruktúre, neposkytlo však predbežný odhad ich celkovej výšky.

Podľa juhokórejského meteorologického úradu zasiahli niektoré oblasti krajiny rekordné dažde, ktoré sa vyskytujú raz za 200 rokov.

Monzúnové dažde komplikujú dopravu v Indii, blesky zabili 12 ľudí

V meste Kunsan na západe krajiny dopadlo za hodinu viac ako 130 milimetrov zrážok, čo je o desať percent viac ako priemerný úhrn v meste za celý rok. V mnohých oblastiach v centrálnej Kórei zaznamenali viac ako 200 milimetrov zrážok za deň.

V dôsledku prívalových dažďov národná železničná spoločnosť odstavila niekoľko vlakov na šiestich trasách v strednej časti krajiny. Vysokorýchlostné železnice v niektorých oblastiach museli premávať zníženou rýchlosťou.

Kóreu v júli každoročne postihujú dažde, keďže v tom čase vrcholí monzúnové obdobie. Krajina je zvyčajne na výkyvy počasia dobre pripravená, avšak v posledných rokoch sú čoraz extrémnejšie. Prezident Jun Sok-jol uviedol, že takéto extrémy je možné očakávať aj v budúcnosti, keďže ich spôsobuje klimatická zmena.

Rekordné dažde a záplavy Kóreu postihli aj pred dvoma rokmi. Vyžiadali si celkovo 11 obetí.

Вам понравилась статья? Поддержите СИА НОВОСТИ!

Ваша поддержка поможет нам продолжить работу и развитие системы SIA NEWS.
Спасибо за вашу поддержку.

Введите действительную сумму.
Спасибо за вашу поддержку.
Ваш платеж не может быть обработан.
revolut banner

Категории

Самые читаемые

ru_RU