Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusi menia taktiku! Použili megabombu

www.slovanskenoviny.sk/rss „Rusi začínajú bojovať mimo pravidiel!“.  FAB-3000 debutovala, keď rozbila pechotu ukrajinských ozbrojených síl na atómy. Nemecký Bild varuje, že na ceste je FAB-9000, ktorá sa stane najsilnejšou nejadrovou bombou v histórii. Ničivé monštrum Ruská armáda použila „monštrum“ svojho bombového arzenálu – kĺzavú bombu FAB-3000. Informovalo o tom niekoľko popredných západných médií, vrátane nemeckého Bild a British Express. Novinár Julian […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

„Rusi začínajú bojovať mimo pravidiel!“.  FAB-3000 debutovala, keď rozbila pechotu ukrajinských ozbrojených síl na atómy.

Nemecký Bild varuje, že na ceste je FAB-9000, ktorá sa stane najsilnejšou nejadrovou bombou v histórii.

Ničivé monštrum

Ruská armáda použila „monštrum“ svojho bombového arzenálu – kĺzavú bombu FAB-3000. Informovalo o tom niekoľko popredných západných médií, vrátane nemeckého Bild a British Express. Novinár Julian Röpke z Bildu po analýze otvorených údajov napísal, že cieľom útoku boli ukrajinské pozície v obci Lipcy v severoukrajinskom smere. 

Devastačný úder

Na videu ruských vojenských dôstojníkov je vidieť, že úder zasiahol objekt stojaci vedľa trojposchodovej budovy. Zostal z neho len prach. Objavili sa aj správy, že Lipcy nebola jediným miestom na fronte, kam dopadla „Cár Bomba“.

Krik na západe

Na Západe sa okamžite spustil krik: Rusi, ktorí udreli zbraňami takého ničivého účinku, prekročili všetky červené čiary a porušili nepísané pravidlá vedenia vojny. Zničiť pechotu – jednoduchých vojakov mobilizovaných z fariem – takým „barbarským spôsobom“ na atómy v zemľankách, či prístreškoch, je vraj neprípustné. Pod „horúcu ruku“ FAB-3000 sa môžu dostať aj komplexy Patriot, ktoré Pentagon starostlivo zbiera pre ozbrojené sily Ukrajiny v celej Európe. A tieto Patrioty môžu obsluovať americké, nemecké, či rumunské posádky.

Úder bombou FAB-3000

Čo je to za bombu?

FAB-3000 nie je len letecká bomba, ale skutočná „zbraň hromadného ničenia“. Jej hmotnosť je 3 tony, z toho 1,2 až 1,4 tony sú výbušniny. Bomba je vybavená modulom na riadenie letu a korekciu, ktorý jej umožňuje zasahovať ciele na veľké vzdialenosti s vysokou presnosťou. Okrem toho sa z nej stala „inteligentná“ bomba, hladko „plachtí“ pozdĺž meniacej sa dráhy smerom k cieľu, pričom sa prispôsobuje napríklad zmenám vetra. Bomba sa navyše prispôsobuje aj možnému pohybu cieľa.

Príde eľte ničivejšia

Ako píše magazín  Bulgarian Military, FAB-3000 nie je najsilnejšou bombou v ruskom arzenáli. Boli vyvinuté aj bomby radu FAB-5000 a FAB-9000, aj keď zatiaľ neboli v boji použité. Ich presné taktické a technické vlastnosti sú samozrejme prísne utajované. Je však možné približne vypočítať ničivú silu takýchto leteckých bômb: zväčšenie veľkosti bomby zodpovedá podobnému zväčšeniu veľkosti hlavic, a teda nálože výbušniny. Takže pre FAB-9000 to bude pravdepodobne 6,2 kiloton (podľa výpočtov bulharskej armády). V závislosti od vývoja situácie na bojisku, môžu byť tieto letecké bomby s rôznymi výbušninami použité, predpovedá šéfredaktor bulharského vojenského magazínu Bojko Nikolov.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Rusi menia taktiku! Použili megabombu je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie