Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusi prestávajú podporovať vojnu, takmer polovica občanov je za stiahnutie vojakov z okupovanej Ukrajiny

Februárový prieskum od ruskej nezávislej agentúry Levada Center ukázal, že 77 % Rusov podporuje rozsiahlu vojnu na Ukrajine.
Menej ako 1 min. min.

21.9.2024 (SITA.sk) – Takmer 50 % Rusov podporuje stiahnutie jednotiek z Ukrajiny a vyjednávanie o mieri, a to aj bez dosiahnutia vojenských cieľov Kremľa.

Ako referuje web Kyiv Independent, vyplýva to zo spoločného prieskumu uskutočneného nezávislými agentúrami ExtremeScan a Chronicles, ktoré skúmajú verejnú mienku.

Podpora v predošlých výskumoch

Tieto čísla predstavujú výrazný odklon od drvivej podpory vojny, ktorú naznačovali minulé prieskumy. Napríklad februárový prieskum od ruskej nezávislej agentúry Levada Center ukázal, že 77 % Rusov podporuje rozsiahlu vojnu na Ukrajine.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa prieskumov, ktoré uskutočnili startupy ExtremeScan a Chronicles teraz v septembri, až 49 % Rusov podporuje okamžité stiahnutie jednotiek z Ukrajiny a mierové rozhovory s Kyjevom.

Územné zisky Rusov

To je nárast o takmer 10 % v porovnaní s tromi predchádzajúcimi prieskumami, ktoré sa konali od februára minulého roka. Na otázku o ukrajinskej operácii v ruskej Kurskej oblasti respondenti uviedli, že je pre nich dôležitejšie, aby ukrajinské jednotky odišli z Ruska (53 %), ako zabratie území na východe Ukrajiny.

Ďalšie územné zisky Rusov na Ukrajine podporuje len 15 % ruského obyvateľstva. Len 29 % Rusov uviedlo, že by podporili novú vlnu ruskej mobilizácie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Viac k témam: Prieskum, ruskí občania, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusi prestávajú podporovať vojnu, takmer polovica občanov je za stiahnutie vojakov z okupovanej Ukrajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie