Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusi sa chystajú na Američanov

www.slovanskenoviny.sk/rss Belousov poveril generálny štáb, aby navrhol opatrenia kvôli americkým dronom nad Čiernym morom. Ministerstvo obrany oznámilo zvýšenú intenzitu letov amerických strategických dronov nad Čiernym morom. Obvinenie Bezpilotné lietadlá vykonávajú podľa ministerstva prieskum a „určovanie cieľov pre vysoko presné zbrane“, dodávané Ukrajine na útoky na ruské ciele. V tejto súvislosti minister obrany Andrej Belousov nariadil generálnemu štábu ruských ozbrojených síl, aby „predložil […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Belousov poveril generálny štáb, aby navrhol opatrenia kvôli americkým dronom nad Čiernym morom. Ministerstvo obrany oznámilo zvýšenú intenzitu letov amerických strategických dronov nad Čiernym morom.

Obvinenie

Bezpilotné lietadlá vykonávajú podľa ministerstva prieskum a „určovanie cieľov pre vysoko presné zbrane“, dodávané Ukrajine na útoky na ruské ciele. V tejto súvislosti minister obrany Andrej Belousov nariadil generálnemu štábu ruských ozbrojených síl, aby „predložil návrhy opatrení na rýchlu reakciu na provokácie“.

Bude konflikt?

„Naznačuje to rastúce zapojenie Spojených štátov a krajín NATO do konfliktu na Ukrajine na strane kyjevského režimu. Takéto lety výrazne zvyšujú pravdepodobnosť incidentov vo vzdušnom priestore s lietadlami ruských vzdušných a kozmických síl, čo zvyšuje riziko priamej konfrontácie medzi alianciou a Ruskou federáciou. Krajiny NATO budú za to zodpovedné,“ uviedla tlačová služba ministerstva .

Problém – drony

Ministerstvo obrany v posledných mesiacoch nehlásilo žiadne americké drony nad Čiernym morom. Začiatkom júna agentúra TASS, s odvolaním sa na Flightradar24 napísala o americkom prieskumnom RQ-4B Global Hawk, ktorý hliadkuje v smere k juhovýchodnej časti Čierneho mora.

Boli pri útoku na Krym

Rovnaký dron bol vo vzdušnom priestore Čierneho mora 23. júna, v deň raketového útoku na Sevastopoľ. Podľa ruského ministerstva obrany útok uskutočnili ukrajinské ozbrojené sily pomocou rakiet ATACMS americkej výroby, ktoré riadili americkí špecialisti na základe spravodajských údajov. Pentagon vyhlásil, že Ukrajina si svoje vojenské ciele vyberá sama.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Rusi sa chystajú na Američanov je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie