Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusi udreli na Kyjev. Vymysleli „fintu“

www.slovanskenoviny.sk/rss Rusko vypálilo rakety na Kyjev. Bombardéry urobili fintu a zasiahli vojenský závod. Ruské vzdušné sily vykonali klamný manéver počas raketových útokov na Ukrajinu. Štyri bombardéry vzlietli k oblohe, ale neodpálili rakety. Ukrajinská strana informovala, že ráno 8. júla odpálili na celú krajinu 40 rakiet. Nová taktika Ruské vzdušné sily zmenili taktiku úderov. Vojenskí korešpondenti informovali, že v noci 8. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Rusko vypálilo rakety na Kyjev. Bombardéry urobili fintu a zasiahli vojenský závod. Ruské vzdušné sily vykonali klamný manéver počas raketových útokov na Ukrajinu. Štyri bombardéry vzlietli k oblohe, ale neodpálili rakety. Ukrajinská strana informovala, že ráno 8. júla odpálili na celú krajinu 40 rakiet.

Nová taktika

Ruské vzdušné sily zmenili taktiku úderov. Vojenskí korešpondenti informovali, že v noci 8. júla vzlietli na oblohu štyri bombardéry, ale neodpálili žiadne rakety. Bol to klamlivý manéver. Ruské vzdušné a kozmické sily podľa nich náhle zmenili taktiku útoku a na ukrajinskú metropolu nezaútočili v noci, ako predtým, ale cez deň. „Navyše, podľa údajov z Ukrajiny, tri bombardéry TU-22M3 odštartovali z oblasti čo najbližšie k frontu, aby ukrajinská protivzdušná obrana mala menej času zorientovať sa“, uvádza sa v správe.

Kam udreli

Hlavným cieľom útokov boli objekty v Kyjeve. K výbuchom došlo aj v Krivom Rogu a Dnepropetrovsku. Agentúra TASS, s odvolaním sa na zdroj z bezpečnostných síl uvádza, že raketový útok poškodil sklad v závode Arťom v Kyjeve.

Hlásili silné výbuchy a požiare

Ráno 8. júla vyhlásili na území Ukrajiny letecký poplach. Podľa správ miestnych médií došlo v oblasti stanice metra Lukjanovskaja v Kyjeve k silnému výbuchu a vypukol požiar. Neďaleko stanice sa nachádza závod, ktorý vyrába „výrobky leteckých zariadení“. Informáciu potvrdil primátor mesta Vitalj Kličko. „Podľa predbežných údajov hlavné mesto Ukrajiny očakáva v blízkej budúcnosti tri vlny riadených hypersonických rakiet,“ uvádza sa v správe.

screenshot videa youtube | Útok na Kyjev

Rozporné tvrdenia

Čo hovoria Ukrajinci:

V dôsledku ruského raketového útoku 8. júla v Kyjeve bol zasiahnutý areál Národnej detskej špecializovanej nemocnice „Ochmatdyt“, kde sú obete, oznámil starosta Kyjeva Vitaliy Kličko v Telegrame. V súčasnosti organizujú evakuáciu a premiestnenie všetkých, ktorí sa v priestoroch nachádzali. „Zajtrajšok, 9. júl, bol rozhodnutím orgánov mesta Kyjev vyhlásený za Deň smútku. Na všetkých budovách v meste budú vlajky stiahnuté na pol žrde. Akékoľvek zábavné podujatia sú zakázané.“

Čo hovoria Rusi:

Vyhlásenia Ukrajiny, že Ruská federácia spustila raketový útok na civilné ciele v Kyjeve, sú nepravdivé, informovalo ruské Ministerstvo obrany. „Početné zverejnené fotografie a videozáznamy z Kyjeva jasne potvrdzujú skutočnosť zničenia v dôsledku pádu ukrajinskej rakety protivzdušnej obrany, vypustenej z protilietadlového raketového systému v meste“, poznamenalo ruské ministerstvo obrany. „Zvlášť si všímame, že podobné hystérie kyjevského režimu sa dejú už niekoľko rokov a vždy v predvečer najbližšieho stretnutia ich patrónov z NATO. Účelom takýchto provokácií je zabezpečiť ďalšie financovanie kyjevského režimu a pokračovanie vojny až do posledného Ukrajinca“ uviedlo ruské ministerstvo.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Rusi udreli na Kyjev. Vymysleli „fintu“ je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie