Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusi zasiahli raketami ukrajinské mesto Vilňansk, pri útoku zahynulo sedem ľudí vrátane troch detí

Rusko vystrelilo na Vilňansk dve rakety, uviedla regionálna polícia s tým, že poškodili zariadenie kritickej infraštruktúry, obchod a obytné budovy.
Menej ako 1 min. min.

30.6.2024 (SITA.sk) – Sedem ľudí zomrelo a prinajmenšom 31 ďalších utrpelo zranenia pri sobotňajšom ruskom útoku na mesto Vilňansk v ukrajinskej Zaporižžskej oblasti.

Medzi mŕtvymi sú tri deti a štyria dospelí, oznámil v nedeľu gubernátor oblasti Ivan Fedorov. Informuje o tom portál Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Rusko vystrelilo na Vilňansk dve rakety, uviedla regionálna polícia s tým, že poškodili zariadenie kritickej infraštruktúry, obchod a obytné budovy. Po útoku začali horieť komerčné priestory, domy a autá.

„Naše mestá a obce trpia takýmito ruskými útokmi každý deň. Existujú však spôsoby, ako to prekonať – zničiť teroristov tam, kde sú, zlikvidovať ruské raketové odpaľovacie zariadenia, zasiahnuť ich zbraňami dlhého doletu a zvýšiť počet moderných systémov protivzdušnej obrany na Ukrajine,“ reagoval na útok prezident Volodymyr Zelenskyj.

Vilňansk, ktorý leží zhruba 30 kilometrov od mesta Zaporižžia, a ďalšie obce v oblasti sú denne terčmi ruských útokov, keďže sa nachádzajú blízko frontovej línie.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Vilňansk
Zdroj: SITA.sk – Rusi zasiahli raketami ukrajinské mesto Vilňansk, pri útoku zahynulo sedem ľudí vrátane troch detí © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie