Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusi zaútočili na humanitárnu misiu Červeného kríža v Doneckej oblasti, traja muži boli na mieste zabití

Dvaja z ich kolegov utrpeli poranenia črepinami a mínami.
Menej ako 1 min. min.

21.9.2024 (SITA.sk) – Ruské sily spáchali minulý týždeň v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny ďalší vojnový zločin. Ako referuje web ukrajinskej generálnej prokuratúry, vo štvrtok 12. septembra zaútočili na tri vozidlá patriace Medzinárodnému výboru Červeného kríža (MVČK) v obci Viroľubivka, a to dokonca počas rozdeľovania humanitárnej pomoci civilistom.

Smrť na mieste útoku

Traja muži boli zabití bezprostredne na mieste útoku. Dvaja z ich kolegov utrpeli poranenia črepinami a mínami. Príslušníci orgánov činných v trestnom konaní identifikovali dve miesta zasiahnuté delostreleckými granátmi a jedno miesto zasiahnuté bezpilotným lietadlom.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Z miesta boli vyzdvihnuté trosky spomenutej munície a pozostatky dronu. Použitý dron bol vybavený laserovým diaľkomerom, vďaka čomu dokáže samostatne detekovať a zasahovať ciele, čo naznačuje úmysel Rusov zasiahnuť humanitárne vozidlá.

Palebné pozície delostreleckých jednotiek

Vyšetrovanie spolu s obhliadkou miesta, expertízou a výsluchmi svedkov odhalilo, že pri delostreleckom útoku boli použité dva 152-milimetrové vysoko výbušné delostrelecké náboje a munícia Lancet, ktorú používajú výlučne ruské ozbrojené sily.

Palebné pozície delostreleckých jednotiek sa s najväčšou pravdepodobnosťou nachádzali v blízkosti dediny Jahidne v bachmutskom okrese v Doneckej oblasti, ktorá je v súčasnosti okupovaná Ruskom.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Viac k témam: donecká oblasť, ruské útoky, ruské vojnové zločiny, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusi zaútočili na humanitárnu misiu Červeného kríža v Doneckej oblasti, traja muži boli na mieste zabití © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie