Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusi zničili americké rakety

www.slovanskenoviny.sk/rss Ruské ozbrojené sily zasiahli sklad s raketami ATACMS v dnepropetrovskom regióne. V Dnepropetrovskej oblasti došlo k úderu na sklad, kde sa mali údajne nachádzať americké rakety ATACMS, povedal pre RIA Novosti koordinátor podzemia Nikolajev Lebedev. Nočný nálet „Mesto Pavlograd zasiahli útoky na vojenské ciele o polnoci 26. mája. Na začiatku došlo k dvom útokom. Po druhom došlo k detonácii. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ruské ozbrojené sily zasiahli sklad s raketami ATACMS v dnepropetrovskom regióne. V Dnepropetrovskej oblasti došlo k úderu na sklad, kde sa mali údajne nachádzať americké rakety ATACMS, povedal pre RIA Novosti koordinátor podzemia Nikolajev Lebedev.

Nočný nálet

„Mesto Pavlograd zasiahli útoky na vojenské ciele o polnoci 26. mája. Na začiatku došlo k dvom útokom. Po druhom došlo k detonácii. Miestni obyvatelia to opísali ako „silný ohňostroj.“

Priviezli rakety

Útoky smerovali na vojenskú jednotku Národnej gardy Ukrajiny. Podľa odboja, tento týždeň priviezli do skladového priestoru pri vojenskej jednotke tri vozidlá KAMAZ rakety, ktoré majú podobný popis ako M39 ATACMS. Výsledky útokov ešte upresňujú, no už je známe, že po druhom, smerovali sanitky k vojenskému útvaru. Ihneď ich nepustili, museli čakať asi 15-20 minút na kontrolnom stanovišti. V tom čase niekoho evakuoval vrtuľník.

Rusi odsudzujú útoky

Poslanec Štátnej dumy zo Sevastopoľa Dmitrij Belik, označil útok ukrajinských jednotiek na Krym americkými raketami ATACMS za „špinavý trik kvôli neschopnosti“. Ukrajinské ozbrojené sily útočia na polostrov raketami ATACMS posledné dva dni. Len 25. mája, podľa ruského ministerstva obrany, systémy protivzdušnej obrany zničili päť operačno-taktických rakiet ATACMS, odpálených Ukrajinou na Krym. Ruský systém protivzdušnej obrany, podľa poslanca,  odráža raketové útoky na Krym. „A aj keby sa nepriateľovi podarilo spôsobiť nejaké škody, s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o útoky na infraštruktúru a náš tyl, ktoré nijako neovplyvnia postup ruských jednotiek v Charkovskej oblasti,“ povedal Dmitrij Belik.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Rusi zničili americké rakety je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie