Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusi zvyšujú tlak. Chcú postúpiť čo najviac, kým prídu stíhačky F-16, tvrdí šéf ukrajinskej armády

Ruské sily zintenzívňujú svoje útoky a snažia sa na Ukrajine dobyť rozsiahlejšie územie skôr, než tamojšia armáda dostane ďalšiu vojenskú pomoc zo zahraničia vrátane stíhačiek F-16. Povedal to v pondelok hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Olexandr Syrskyj, informuje TASR podľa agentúry AFP. Rusko postupuje v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, ale aj na juhu. Kyjev […]
Menej ako 1 min. min.

Ruské sily zintenzívňujú svoje útoky a snažia sa na Ukrajine dobyť rozsiahlejšie územie skôr, než tamojšia armáda dostane ďalšiu vojenskú pomoc zo zahraničia vrátane stíhačiek F-16. Povedal to v pondelok hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Olexandr Syrskyj, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Rusko postupuje v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, ale aj na juhu. Kyjev sa frontové línie snaží udržať, hoci ho sužuje nedostatok vojakov aj munície.

“Nepriateľ si je dobre vedomý, že v dôsledku postupného získavania značného množstva zbraní a vojenskej techniky od našich partnerov a príchodu prvých stíhačiek F-16, ktoré posilnia našu protivzdušnú obranu, bude čas hrať v náš prospech a jeho šance na úspech sa znížia,” povedal Syrskyj. 

Dodal, že práve preto velenie ruských síl vyvíja maximálne úsilie na to, aby bojovalo na rozsiahlejšom území a čo najviac vyčerpalo ukrajinské sily. Ruské sily podľa jeho slov sústreďujú “svoju palebnú silu” na Doneckú oblasť, kde sa už blížia ku kľúčovej tranzitnej a zásobovacej trase.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas uplynulého víkendu apeloval na zahraničných spojencov, aby urýchlili zásielky desiatok sľúbených stíhačiek F-16. Západné krajiny tiež vyzval, aby Kyjevu doručili viac systémov protivzdušnej obrany. Vyjadril sa tak na mierovom summite o Ukrajine, ktorý sa konal vo Švajčiarsku. 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie