Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruská agresia má ďalšie civilné obete. Pri bombardovaní na východe Ukrajiny zahynuli dvaja seniori

Ruské bombardovanie východoukrajinskej obce Krasnohorivka si vyžiadalo dve civilné obete na životoch, uviedol v sobotu gubernátor Doneckej oblasti Vadym Filaškin a vyzval obyvateľov obce, aby sa evakuovali. Krasnohorivka sa nachádza už desať rokov na frontovej línii v Doneckej oblasti, ktorá je z väčšej časti okupovaná ruskými silami a dochádza v nej k pravidelným bojom, informovala […]
Menej ako 1 min. min.

Ruské bombardovanie východoukrajinskej obce Krasnohorivka si vyžiadalo dve civilné obete na životoch, uviedol v sobotu gubernátor Doneckej oblasti Vadym Filaškin a vyzval obyvateľov obce, aby sa evakuovali.

Krasnohorivka sa nachádza už desať rokov na frontovej línii v Doneckej oblasti, ktorá je z väčšej časti okupovaná ruskými silami a dochádza v nej k pravidelným bojom, informovala agentúra AFP.

Krasnohorivka pod nepriateľskou paľbou

Sobotňajší útok sa podľa ukrajinských médií sústredil na obytnú oblasť s husto rozmiestnenou zástavbou a v jeho dôsledku došlo k poškodeniu rezidenčných budov aj hospodárskych objektov.

“Obec bola v noci a ráno pod nepriateľskou paľbou. Zahynula 70-ročná žena a 73-ročný muž,” uviedol Filaškin v aplikácii Telegram. Krasnohorivka podľa neho naďalej patrí k najnebezpečnejším miestam na Ukrajine. “Nevystavujte sa smrteľnému nebezpečenstvu. Evakuujte sa,” apeloval na obyvateľov.

Ukrajinské sily v posledných mesiacoch hlásia ťažké boje na východe krajiny, keďže čelia nedostatku munície a Rusko neustále podniká letecké údery.

Šesťnásobná prevaha

Ako v piatok informoval hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj, Rusko má šesťnásobnú prevahu v počte vypálenej munície na bojisku v porovnaní s Ukrajinou.

Nedostatok zdrojov a munície podľa Syrského umožnil ruským silám vybudovať pevné obranné línie v Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny. “Útok na tieto pozície bez účinnej leteckej podpory nás stál ľudské straty a straty na vybavení,” dodal a ako príklad uviedol mesto Avdijivka, ktorého sa Rusi zmocnili vo februári.

Rusi vypália šesťnásobne viac munície. Syrskyj: V Charkove sme nemohli dosiahnuť viac kvôli nedostatku zdrojov

Ruské sily v noci na piatok masívne zaútočili na Ukrajinu, pričom poškodili energetickú infraštruktúru vrátane vodných a tepelných elektrární v strednej a západnej časti.

Energetická spoločnosť Ukrenerho tiež uviedla, že musela uplatniť núdzové harmonogramy prerušených dodávok v Dnepropetrovskej, Záporožskej, Kirovohradskej, Poltavskej, Doneckej i Sumskej oblasti. V sobotu ich zrušili, naďalej však platia v Charkovskej oblasti.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie