Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruská armáda zaútočila na dôležitý bunker

www.slovanskenoviny.sk/rss Rusko zaútočilo na „generálny bunker“ ukrajinských ozbrojených síl. Vojenský spravodajca uviedol, že súradnice objektu mohla poskytnúť samotná ukrajinská armáda. Zasiahol zradca? Ruské ozbrojené sily zasiahli bunker s generálmi. Ukrajinská armáda mohla odovzdať ruským jednotkám súradnice bunkra, v ktorom sa nachádzali vysokí dôstojníci, hovorí vojenský korešpondent Andrej Revnivcev. Neskôr na to miesto uskutočnili raketový úder. Predpokladá sa, že týmto […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Rusko zaútočilo na „generálny bunker“ ukrajinských ozbrojených síl. Vojenský spravodajca uviedol, že súradnice objektu mohla poskytnúť samotná ukrajinská armáda.

Zasiahol zradca?

Ruské ozbrojené sily zasiahli bunker s generálmi. Ukrajinská armáda mohla odovzdať ruským jednotkám súradnice bunkra, v ktorom sa nachádzali vysokí dôstojníci, hovorí vojenský korešpondent Andrej Revnivcev. Neskôr na to miesto uskutočnili raketový úder. Predpokladá sa, že týmto spôsobom by si mohli ukrajinskí vojaci vyrovnať účty s veliteľmi, voči ktorým mali „kolosálne výhrady“.

Mohlo tam byť veľké stretnutie

Podľa Revnivceva sa útok uskutočnil v pondelok 8. júla skoro ráno (v rovnaký deň ako na Kyjev). Údajne ho vykonali rakety Kinžal z lietadiel MiG-31. Veliteľské stanovište sa nachádzalo v meste Krivoj Rog, na území závodu skupiny Metinvest. Údajne tam nedávno začali výrobu súprav na protidronovú ochranu pre americké tanky Abrams a bojové vozidlá pechoty Bradley. Okrem toho Metinvest vyrábal štíty na ochranu pred dronmi pre tanky T-64 a T-72. V tej chvíli tam bolo veľké stretnutie vo veliteľskom bunkri s generálmi Ozbrojených síl Ukrajiny.

Na internet unikla nahrávka

Očití svedkovia na nej hovoria – „tam je sklad“. Oficiálne potvrdenie úniku dát zatiaľ neexistuje. Cargrad však poukázal na video, ktoré sa objavilo na internete a ktoré po útoku urobili miestni obyvatelia. Muž pri pohľade na závod opisuje situáciu vetou „kombinát zničili“ a žena dodáva: „Je tam sklad…“. V tomto bode video končí. Zdroj navyše poznamenáva, že o útoku sa objavilo príliš málo informácií, „akoby ukrajinské médiá mali priamo zakázané o týchto útokoch vôbec hovoriť“.

Zdroj: https://tsargrad.tv/

Potvrdenie

Stránka Strana.ua potvrdila, že raketa zasiahla administratívnu budovu Severného ťažobného a spracovateľského závodu. Koordinátor „nikolajevského podzemia“ Sergej Lebedev poznamenal, že takýto útok nie je prekvapivý, pretože sa „vyskytuje so závideniahodnou pravidelnosťou“. Pravda, častejšie hovoríme o nižších dôstojníkoch. „Nedávno zahynuli asi štyria dôstojníci v smere na Charkov. Bol tam tím pilotov dronov. Zjavne dostali úlohu alebo niečo iné. Boli v súkromnej budove, v ktorej žili bez vedomia majiteľov“ poznamenal Lebedev.

Z úniku informácií obvinili svojich

Generál ozbrojených síl Ukrajiny Sergej Krivonos v januári obvinil ukrajinské orgány z úniku údajov o vojenských podnikoch. Informácie boli podľa neho voľne dostupné na internete a dostali ich ruské jednotky, ktoré na tieto objekty zaútočili. Exgenerál dodal, že samotné ukrajinské ministerstvo obrany vymenovalo všetkých dodávateľov a spoločnosti, ktoré vyrábajú zbrane a práve na tieto ciele ruská armáda zaútočila. Podľa Krivonosa takéto konanie zo strany ukrajinských orgánov predstavuje velezradu. Zástupca veliteľa 3. útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl Maxim Žorin tvrdil, že v armáde sú ľudia, ktorí zbierajú informácie a „niekam ich odovzdávajjú. Nie raz sme sa stretli s tým, že na nás čakali, keď sme išli na pozície. Pravda, informácie unikali na oveľa vyššej úrovni ako je naša brigáda. A to je problém“, povedal veliteľ. Usúdil, že uniknuté informácie mohli odovzdať ruskej strane,  aj ukrajinským tajným službám.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Ruská armáda zaútočila na dôležitý bunker je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK