Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruská armáda zlikvidovala raketou Iskander ukrajinskú loď plnú munície dodanej Západom

www.slovanskenoviny.sk/rss Plavidlo kotviace v prístave v Odeskej oblasti vykladalo vojenský materiál dodaný Západom, keď dostala priamy zásah ruskou balistickou strelou Iskander. Ruské ozbrojené sily zničili ukrajinskú loď so západnou muníciou, ktorá kotvila v Odeskej oblasti, uviedlo v nedeľu 6. októbra ruské ministerstvo obrany, ktoré z útoku zverejnilo aj video. Balistická raketa krátkeho doletu Iskander-M úspešne […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Plavidlo kotviace v prístave v Odeskej oblasti vykladalo vojenský materiál dodaný Západom, keď dostala priamy zásah ruskou balistickou strelou Iskander.

Ruské ozbrojené sily zničili ukrajinskú loď so západnou muníciou, ktorá kotvila v Odeskej oblasti, uviedlo v nedeľu 6. októbra ruské ministerstvo obrany, ktoré z útoku zverejnilo aj video.

Balistická raketa krátkeho doletu Iskander-M úspešne zasiahla loď zakotvenú v ukrajinskom čiernomorskom prístave Južnyj (na Ukrajine známy ako Pivdennyj), ktorý sa nachádza približne 30 km východne od Odesy.

„Raketový úder sa uskutočnil v okamihu vykládky. Na kontrolných záberoch je vidieť detonáciu munície,“ uviedli ruskí predstavitelia a dodali, že zásielka zbraní a munície prišla z Európy, pričom nešpecifikovali krajinu pôvodu ani presný počet zničených zbraní.

Na čiernobielych záberoch z dronu je vidieť, ako raketa zasiahla loď počas vykladania nákladu a plavidlo následne zachvátil požiar.

Šéf regionálnej správy v Odese Oleg Kiper v tekto súvislosti uviedol, že raketový útok poškodil len to, čo nazval „civilným plavidlom“, a dodal, že pri útoku nikto nebol zranený.

Rusko aktívne využíva rakety Iskander, ktoré môžu niesť až 700 kg výbušnín do vzdialenosti 500 km a pohybovať sa hypersonickou rýchlosťou viac ako dva kilometre za sekundu. Rusko útočí na ukrajinské veliteľské a riadiace centrá, letiská, obranné priemyselné zariadenia a iné vojenské ciele. Ruská armáda taktiež pravidelne bombarduje ukrajinské pobrežné oblasti a prístavné zariadenia, ktoré slúžia ako kritické body pre dodávky západnej vojenskej pomoci.

Ruskí predstavitelia opakovane odsúdili dodávky zbraní Západu na Ukrajinu s tým, že len predlžujú konflikt bez toho, aby zmenili jeho konečný výsledok.

Zdroj: rt.com / InfoVojna

Príspevok Ruská armáda zlikvidovala raketou Iskander ukrajinskú loď plnú munície dodanej Západom je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie