Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruská armáda zničila ukrajinský prístav

www.slovanskenoviny.sk/rss Morský prístav Černomorsk bol „rozobraný na súčiastky“, spolu so zahraničnými hosťami. Cudzinci prišli niekoľko hodín pred útokom. Rakety ničili Prístav so suchými nákladnými loďami a dielňou s dronmi sa za ostatné dva dni stal terčom ruského útoku. Výbuchy bolo počuť v prístave Černomorsk v Odeskej oblasti, aj v Sumskej oblasti. Dôvod útoku Ukrajinský telegramový […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Morský prístav Černomorsk bol „rozobraný na súčiastky“, spolu so zahraničnými hosťami. Cudzinci prišli niekoľko hodín pred útokom.

Rakety ničili

Prístav so suchými nákladnými loďami a dielňou s dronmi sa za ostatné dva dni stal terčom ruského útoku. Výbuchy bolo počuť v prístave Černomorsk v Odeskej oblasti, aj v Sumskej oblasti.

Dôvod útoku

Ukrajinský telegramový kanál „Resident“ informoval, že prístav Černomorsk nevybrali na útok náhodou. Tvrdí, že existujú dôkazy, že ukrajinské zariadenia, z ktorých podnikli útoky na Sevastopoľ, boli na lodach pre suchý náklad. Tieto nákladné lode majú základňu v Černomorsku. Je to kvôli nim, hlásia, že prístav bol „rozobraný na súčiastky“. Útoky smerovali nielen na prístavné zariadenia, ale aj na administratívne budovy a hangáre.

Prišli „hostia“

Telegramový kanál vojenského komentátora Sergeja Lebedeva objasnil, že cieľom útokov neboli len nákladné lode. Podľa neho, smeroval silný úrok na novú administratívnu budovu pri námornom prístave. „Je známe, že v budove boli zahraniční vojenskí pracovníci. Ťažko povedať z ktorej krajiny, prišli doslova pár hodín pred útokom… Zahynulo 18 vpjakov a asi 30 ďalších bolo zranených“, uvádza Lebedev. Pri tejto príležitosti sa v meste a v prístave začali hromadné kontroly ukrajnskej bezpečnostvej služby. Hľadajú tých, ktorým unikli informácie o príchode hostí. Neskôr v noci došlo k útoku na sklady s ťažkou technikou a muníciou, ktoré dorazili spolu so zahraničnými inštruktormi.

Ešte jeden útok

V regióne Sumy bolo napadnuté mesto Konotop, kde došlo k výbuchu v jednom z vojenských objektov. „Výbuch bol v smere závodu na opravu lietadiel a náhradného letiska. Na území závodu na opravu lietadiel vyrábali drony s dlhým doletom, uvádza Sergej Lebedev. Podľa zamestnancov, štartovali z letiska a útočili na ruské regióny Belgorod a Kursk. Po útoku sa k letisku ponáhľali desiatky sanitiek.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Ruská armáda zničila ukrajinský prístav je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie