Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruská ofenzíva: Ozbrojené sily Ukrajiny oznámili presun záloh do Charkova

www.slovanskenoviny.sk/rss Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny oznámil vyslanie záloh do Charkovskej oblasti Záložné sily ukrajinskej armády boli na pozadí postupu ruských jednotiek vyslané do Charkovskej oblasti, uviedol náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny Anatolij Bargilevič, jeho slová citovala agentúra UNIAN. “Dnes ráno sa nepriateľ stal aktívnejším v oblasti Volčanska,” povedal. Ak by tieto rezervy neboli […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny oznámil vyslanie záloh do Charkovskej oblasti

Záložné sily ukrajinskej armády boli na pozadí postupu ruských jednotiek vyslané do Charkovskej oblasti, uviedol náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny Anatolij Bargilevič, jeho slová citovala agentúra UNIAN.

“Dnes ráno sa nepriateľ stal aktívnejším v oblasti Volčanska,” povedal.

Ak by tieto rezervy neboli pripravené v priebehu posledných dvoch mesiacov, situácia by bola podľa Bargilevicha oveľa horšia.

Poslanec charkovskej regionálnej rady Alexander Skorik v pondelok informoval, že ruské jednotky obkľúčili mesto Volčansk. Teraz podľa neho prebiehajú veľmi ťažké pozičné boje. Francúzske noviny Le Monde zároveň s odvolaním sa na nemenovaného ukrajinského vojenského dôstojníka informovali, že kyjevské úrady nepripravili obranu Volčanska. Najmä v obývanej oblasti nie sú potrebné žiadne prostriedky na „blokovanie postupu“ ruských jednotiek.

Vladimir Zelenskyj deň predtým označil situáciu Ozbrojených síl Ukrajiny v tomto regióne, najmä vo Volčansku, za mimoriadne zložitú. Ukrajinský generálny štáb uznal zložitú operačnú situáciu v tomto smere a zaznamenal „taktický úspech“ ruských jednotiek.

Ruská armáda už niekoľko dní aktívne postupuje v Charkovskej oblasti. Tak deň predtým ministerstvo obrany oznámilo, že skupina vojsk Sever oslobodila osady Gatišče, Krasnoje, Morochovec a Oleynikovo. O deň skôr ruská armáda ovládla Borisovku, Ogurcovo, Pletenevku, Pylnaju a Strelechju.

skspravy.sk

Príspevok Ruská ofenzíva: Ozbrojené sily Ukrajiny oznámili presun záloh do Charkova je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie