Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruská protivzdušná obrana zostrelila 53 ukrajinských dronov, terčom bola hlavne Rostovská oblasť

Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešok a dnes ráno zostrelila v piatich regiónoch 53 ukrajinských bezpilotných lietadiel, z toho 44 v Rostovskej oblasti. Podľa agentúry TASS o tom informovalo ministerstvo obrany v Moskve. Nad Saratovskou, Kurskou a Belgorodskou oblasťou protivzdušná obrana zneškodnila po jednom drone a nad Krasnodarským krajom šesť. Gubernátor Saratovskej oblasti Roman […]
Menej ako 1 min. min.

Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešok a dnes ráno zostrelila v piatich regiónoch 53 ukrajinských bezpilotných lietadiel, z toho 44 v Rostovskej oblasti. Podľa agentúry TASS o tom informovalo ministerstvo obrany v Moskve.

Nad Saratovskou, Kurskou a Belgorodskou oblasťou protivzdušná obrana zneškodnila po jednom drone a nad Krasnodarským krajom šesť.

Gubernátor Saratovskej oblasti Roman Busargin podľa ruského servisu BBC uviedol, že bezpilotné lietadlo bolo zostrelené nad mestom Engels, ktoré je vzdialené stovky kilometrov od ukrajinských hraníc a pri ktorom sa nachádza letecká základňa Engels 2.

Nad Ruskom lietajú samovražedné drony s vlastným „mozgom“. Majú strojové videnie a nepotrebujú navigáciu

Tam majú ruské vzdušné sily umiestnené strategické bombardéry Tu-2 -95. Z nich Rusko odpaľuje obvykle z oblasti Kaspického mora riadené strely proti cieľom na Ukrajine.

Podľa Busargina nevznikli kvôli zostreleniu dronu žiadne škody. Obyvatelia mesta informovali o explóziách. BBC podotýka, že ak je vzdušný cieľ zneškodňovaný s nasadením rakiet, sú na to potrebné najmenej dve.

Rusko od začiatku svojej invázie na Ukrajinu jej drony pri Engelse zostrelilo už niekoľkokrát. Základňa strategického letectva sa terčom útoku stala už na konci roku 2022.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie