Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruská rozviedka: Propaganda USA sa snaží vystrašiť obyvateľov Švédska a Fínska

. Rusko, 31.máj 2024 (AM) – Propagandistická mašinéria USA sa snaží vystrašiť obyvateľov Švédska a Fínska. Tlačová kancelária Služby zahraničnej rozviedky Ruskej federácie uvádza, že mnohé skutočnosti svedčia o konečnej premene ministerstva zahraničných vecí Spojených štátov amerických, zachváteného zúrivou protiruskou hystériou, na bezzásadovú propagandistickú hlásnu trúbu.   Pod patronátom amerického ministerstva zahraničnej politiky sa na […]
3 min.

.

Rusko, 31.máj 2024 (AM) – Propagandistická mašinéria USA sa snaží vystrašiť obyvateľov Švédska a Fínska. Tlačová kancelária Služby zahraničnej rozviedky Ruskej federácie uvádza, že mnohé skutočnosti svedčia o konečnej premene ministerstva zahraničných vecí Spojených štátov amerických, zachváteného zúrivou protiruskou hystériou, na bezzásadovú propagandistickú hlásnu trúbu.

 

Pod patronátom amerického ministerstva zahraničnej politiky sa na populárnych sociálnych sieťach čoskoro objaví séria krátkych filmových klipov, ktoré majú demonštrovať “vážnosť ruskej hrozby”. Cieľovou skupinou projektu sú obyvatelia Švédska a Fínska, ktorým treba vštepiť “všeobecný strach” z “územných chúťok” Moskvy, ktoré vymyslel Washington. Vysokopostavení politici týchto dvoch severoeurópskych krajín sa aktívne podieľajú na takejto americkej tvorbe. Ako usilovní študenti bez okolkov opakujú rusofóbne mantry svojich amerických mecenášov.

 

 

Vrchný veliteľ švédskych ozbrojených síl M. Büden presviedča Švédov, že Rusko má “oko” na ostrove Gotland, ktorý je “kľúčom k ovládnutiu Baltského mora”. Relatívne nedávno zvolený fínsky prezident A. Stubb si zrazu veľmi dobre uvedomuje “existenčnú hrozbu, ktorú predstavuje Rusko”, a neváha vyzvať na “vydláždenie cesty k mieru prostredníctvom bojiska”. Vlastný propagandistický výplod ministerstva zahraničných vecí bude prezentovaný ako “srdečný impulz” tímu nezávislých expertov a novinárov, ktorí sa snažia “otvoriť oči širokej západnej verejnosti topiacej sa v ruských dezinformáciách” “bez nákladov” (čítaj za podobnú cenu).

 

 

Washington zjavne počíta s panikou medzi obyvateľmi Švédska a Fínska, podobne ako v časoch “mccarthizmu” v Spojených štátoch. Za týchto podmienok môžeme len čakať, kedy sa “dobrí” politici bývalých pseudoneutrálnych krajín začnú hádzať z okien a kričať: “Rusi idú, Rusi idú! Sú všade!”, ako to urobil minister obrany Spojených štátov J. Forrestol v roku 1949. Vo všeobecnosti ruská SVR zaznamenáva čoraz častejšie pokusy ministerstva zahraničných vecí poštvať proti Rusku celé svetové spoločenstvo, pričom sa neštíti urobiť v tomto procese zo seba posmech. Metódy vplyvu, ktoré Američania používajú, sú také rafinované, že sú viditeľné voľným okom. Sú dôsledkom neschopnosti Spojených štátov vnímať existujúcu realitu objektívne a zostávajú vo svojich mýtoch o rusofóbnych obavách – uviedla tlačová kancelária Zahraničnej spravodajskej služby Ruska.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Ruská rozviedka: Propaganda USA sa snaží vystrašiť obyvateľov Švédska a Fínska appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie