Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruská tajná služba tvrdí, že zadržala troch mužov plánujúcich bombový útok

Ruská tajná služba FSB zadržala tri osoby, ktoré plánovali bombový útok v Stavropoľskom kraji na juhu Ruska. Podľa vyhlásenia FSB, o ktorom informovala agentúra TASS, trojica pochádza z bližšie neurčenej stredoázijskej krajiny. Ruskom pred týždňom otriasol teroristický útok v koncertnej hale v Krasnogorsku pri Moskve, v súvislosti s ktorým ruské úrady zadržali 11 ľudí. Väčšina […]
Menej ako 1 min. min.

Ruská tajná služba FSB zadržala tri osoby, ktoré plánovali bombový útok v Stavropoľskom kraji na juhu Ruska. Podľa vyhlásenia FSB, o ktorom informovala agentúra TASS, trojica pochádza z bližšie neurčenej stredoázijskej krajiny.

Ruskom pred týždňom otriasol teroristický útok v koncertnej hale v Krasnogorsku pri Moskve, v súvislosti s ktorým ruské úrady zadržali 11 ľudí. Väčšina z nich je z Tadžikistanu.

FSB v komuniké uviedla, že zabránila plánovanému teroristickému činu troch občanov jednej zo stredoázijských krajín, ktorí chceli “odpáliť nálož na jednom z frekventovaných miest v Stavropoľskom kraji”. Tajná služba dodala, že zadržaným zabavila podomácky vyrobené výbušné zariadenie či chemikálie.

Islamský štát, ďalší postrach Putina. Udrieť v Rusku je jednoduchšie ako v Európe

Ruská televízia odvysielala zábery, na ktorých FSB zatýka niekoľko mužov.

Útok na koncertnú halu Crocus City Hall na predmestí ruskej metropoly bol jedným z najtragickejších nešťastí v Rusku za desiatky rokov. Podľa dnes aktualizovanej bilancie si vyžiadal najmenej 144 mŕtvych a 360 zranených.

K útoku sa opakovane prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS). Naposledy tak urobila vo štvrtok, niekoľko hodín po tom, ako ruský vyšetrovací výbor uviedol, že má dôkazy o finančných väzbách útočníkov na Ukrajinu, proti ktorej Moskva vedie vojnu. Kyjev zapojenie do teroristického útoku pri Moskve popiera.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie