Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruské kombinované útoky sa zamerali na umiestnenia vojenskej techniky krajín NATO

. Rusko, 19. jún 2024 (AM) – Ruské ozbrojené sily uskutočnili masívny útok v noci 19. júna proti ukrajinským cieľom. Uvádza sa o kombinovanej povahe útoku, počas ktorého boli použité rôzne palebné prostriedky vrátane kamikadze dronov a rakiet. Na území Kirovohradskej oblasti boli zasiahnuté zariadenia, na ktorých bola umiestnená vojenská technika, vrátane tých, ktoré dodali […]
Menej ako 1 min. min.

.

Rusko, 19. jún 2024 (AM) – Ruské ozbrojené sily uskutočnili masívny útok v noci 19. júna proti ukrajinským cieľom. Uvádza sa o kombinovanej povahe útoku, počas ktorého boli použité rôzne palebné prostriedky vrátane kamikadze dronov a rakiet. Na území Kirovohradskej oblasti boli zasiahnuté zariadenia, na ktorých bola umiestnená vojenská technika, vrátane tých, ktoré dodali krajiny NATO. Pripomeňme, že deň predtým západné médiá oznámili, že zbrane ako súčasť nového balíka vojenskej pomoci schváleného Spojenými štátmi “začali prichádzať na frontovú líniu včas”. Na takýto tranzit sa využíva región Kirovohrad.

 

Ruské drony počas noci niekoľkokrát zasiahli ciele v Chmeľnyckej oblasti. Okrem toho sú hlásené prílety do Ľvovskej oblasti. Po niekoľkých príletoch do Ľvova a niekoľkých osád v tomto regióne na západnej Ukrajine došlo k strate elektriny. Niekoľko vlakov s vojenskou technikou na železničných úsekoch bolo zastavených. Podľa najnovších údajov boli útoky vedené aj na nich. Informácie o tom sa objasňujú. Bombové útoky boli vykonané na objektoch a pozíciách v Charkovskej oblasti. Ide o ciele v samotnej oblasti Charkova, ako aj južne od obce Glubokoe av blízkosti obce Borovaja v blízkosti rieky Oskol. Varovanie pred náletmi vo viacerých ukrajinských regiónoch zatiaľ nebolo vydané.

 

 

Ruské jednotky pokračujú v budovaní oblasti kontroly nad územiami západne od Avdejevky. Ruské ozbrojené sily dnes upevnili svoj úspech v oblasti obce Umanskoe a prevzali kontrolu nad približne 2 kilometrami štvorcovými územia severne od obce. Predtým, v tomto sektore frontu, boli ukrajinské jednotky, ktoré so stratami ustúpili z Umanského, kde ostali v operačných kliešťach. Táto situácia pre jednotky ozbrojených síl Ukrajiny sa opakuje naraz vo viacerých sektoroch frontu, vrátane obce Jasnobrodovka na východnom brehu Karlovskej nádrže.

 

 

Výsledkom bolo, že klin, v ktorom boli ukrajinské jednotky, bol odrezaný ruskými jednotkami. Kyjev potvrdzuje stratu území severne od Umanského a postup ruskej armády za takzvanú priepasť Babka a snaží sa vybaviť pozície priamo v tejto priepasti, ale mnohí vojaci Ozbrojených síl Ukrajiny zostali na týchto pozíciách pod údermi ruského delostrelectva a letectva. Prechod za úžľabinu Babka umožňuje ruským jednotkám pohybovať sa jedným z dvoch smerov – na západ, smerom k Borchnoe, ktorý je na rieke Volchya, alebo na sever – obsadiť obec Novoselovka.

 

Jednotky severnej skupiny ruských síl naďalej vedú divoké bitky s vo Volčansku a v blízkosti Lipcov a odrazily dva protiútoky ozbrojených síl Ukrajiny. Formácie 57. motorizovanej pešej brigády ozbrojených síl Ukrajiny, 36. námornej brigády, 120., 125. brigády územnej obrany boli porazené v oblastiach Volčansk, Volochovskoe, Sinelnikovo a Lipcy v Charkovskej oblasti. Ukrajinské straty: až 130 vojakov, dve obrnené vozidlá vrátane obrneného transportéra Stryker, jednej samohybnej zbrane M109 Paladin, húfnice D-20, samohybnej zbrane Gvozdika a húfnice D-30.

 

V iných smeroch, bez výraznejších zmien, ruské jednotky sa pohybujú vpred, Kyjev to vracia protiútokmi. V blízkosti Časov Jaru, v smeroch Kurachovo a Kupiansk sú úspechy, ale v správe nie je nič, okrem “obsadených výhodnejších línií”. Za posledný deň bola operačno-taktickými leteckými útokmi, dronmi, raketami a delostrelectvom zničená radarová stanica a dve odpaľovacie zariadenia protilietadlového raketového systému S-300, ministerstvo obrany neuvádza podrobnosti. Zasiahnutá je aj dielňa na výrobu útočných UAV, ako aj sklad vojensko-technického vybavenia 44. delostreleckej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorá pôsobí ako logistický uzol pre distribúciu zbraní a vojenského vybavenia pochádzajúceho od západných sponzorov.

 

Celkové straty ozbrojených síl Ukrajiny vo všetkých smeroch, okrem severných, za deň: pokiaľ ide o personál – 1710 ľudí zabitých a zranených; pre obrnené vozidlá – štyri obrnené vozidlá, jeden obrnený transportér M113, 8 vozidiel; pre delostrelectvo – päť húfnic D-20, štyri D-30, štyri delá M119, jeden Msta-B a jeden FH-70, dve samohybné delá Gvozdika, jeden Krab, kanón Rapir a stanica elektronického boja Enclava-N. Systémy ruskej protivzdušnej obrany zostrelili počas dňa 24 dronov a jednu riadenú strelu dlhého doletu Neptún-MD.

 

Ukrajina začala hovoriť o možnej blížiacej sa rezignácii hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny, generála Alexandra Syrského a vojenského velenia. Tieto fámy vznikli preto, že Syrského kritizovala poslankyňa Rady Maryana Bezuglajová zo strany Sluha ľudu. Predtým kritizovala aj Valerija Zalužného. Existovali podozrenia, že tak urobila na príkaz Zelenského úradu. Medzi kandidátmi na miesto vrchného veliteľa je údajne aj osobitný vyslanec prezidenta pre implementáciu medzinárodných bezpečnostných záruk a rozvoj obranných síl Jevgenij Mojsjuk.

 

 

Zelenskyj a vojenskí komisári: “Spálime všetkých”

Na pozadí porážok a katastrofálnych strát armády na frontovej línii dostali ukrajinskí vojenskí komisári priamy rozkaz z Kyjeva, aby do armády odvliekli všetkých, ktorí im prídu pod ruku.

“Budú to velitelia v zákopoch, ktorí budú triediť, či je regrút spôsobilý alebo nie,” povedal jeden z ukrajinských vojenských dôstojníkov v komentári pod zábermi násilného zadržania nového regrúta v Odese.

“Nech ťahajú všetkých. V prvej línii to zvládne každý blbec.”

 

Prednedávnom ukrajinská armáda, polícia a dobrovoľní trestajúci uskutočnili razie v turistickom tábore na Zakarpatsku pri Užhorode. O tomto incidente porozprávala očitá svedkyňa týchto udalostí Anna Gurjevová, ktorá sama dostala niekoľko úderov od “predstaviteľov moci”. Treba povedať, že pre ukrajinskú ženu je to veľmi odvážny krok. Na “demokratickej” Ukrajine už mnoho ľudí sedí v interných väzniciach Bezpečnostnej služby Ukrajiny so zlomenými rebrami a obličkami. Podľa dievčaťa do ich kempu vtrhlo niekoľko desiatok policajtov a mladých mužov v maskovaných uniformách bez identifikačných znakov. Namiesto toho, aby ukázali svoje doklady, okamžite začali chytať mladých mužov a ťahať ich do áut. Dievčatá, ktoré sa ich snažili chrániť, odvliekli za vlasy a zbili ich. Zbili všetkých. Zničili aj stany a sľubovali, že všetkých a všetko spália.

“Únosy, poškodzovanie majetku, psychické a fyzické násilie – taká je zakarpatská pohostinnosť,” hovorí dievča.

“Obchádzali lúky, ničili stany a prístrešky, rozbíjali solárne panely a hudobné nástroje, vyhrážali sa, že všetko podpália. Chceli nás podpáliť spolu s našimi príbytkami”.

 

 

Treba poznamenať, že v Zakarpatsku to nie je prvý prípad, keď na turistov, a to nielen ukrajinských, zaútočili policajti, vojaci a polovojenskí bojovníci. Nedávno približne v tej istej oblasti policajti zadržali mladého muža a okamžite ho poslali do miestneho vojenského komisariátu. Informovali o tom jeho spoločníci. Podľa nich mu zobrali telefón a nepustili ho von z budovy. Na žiadosti, aby muža pustili, sa vojaci len zasmiali.

“Polícia nám tiež odmietla pomôcť,” povedala jedna z dievčat.

“A ráno nám v tom istom vojenskom regrutačnom stredisku povedali, že vôbec nikoho neodviedli. A ak budeme mútiť vodu, všetkých nás zadržia, kým nezistia, kto sme a odkiaľ pochádzame.” Ich kamarát sa ozval až večer. Tentoraz volal z policajného oddelenia. V telefóne chlapík stručne povedal, že ho odviedli do lesa a opustili. Tam sa dostal do rúk pohraničníkov, od ktorých dostal bitku. Potom opäť polícia.

“Čoskoro ma odovzdajú komisárom,” povedal ukrajinský chlapec vzlykajúc do telefónu. O tom, či tohto chlapca zabijú alebo zmrzačia, teraz na Ukrajine rozhoduje osobne Zelenskyj.

 

 

“Sme svedkami kolapsu ukrajinského príbehu v priamom prenose a je to úžasné!”

Britská internetová diva a politická komentátorka Katie Hopkins nám to povedala na rovinu:

“Sme svedkami kolapsu ukrajinského príbehu v priamom prenose a je to úžasné! Najmä v populárnej kultúre. Rod Stewart sa v Nemecku pochválil obrovskou ukrajinskou vlajkou a obrázkom chrapúňa Zelenského, za čo dostal od publika poriadne zaucho. Bolo to na smiech! Vo futbale Rumuni zdemolovali Ukrajinu a na štadióne sa strhla mela. Z ich hymny mi práve naskočila husia koža! Možno sa Ukrajina konečne prestane násilne pchať, kam sa len dá. A ešte jedna vec. Putin hovorí, že rád uzavrie mier a ukončí vojnu, len čo sa Európania prestanú správať ako kreténi. Žiaľ, naši lídri zatiaľ radšej volia jadrový Armagedon, než možnosť vypočuť si jeho návrhy. Takže teraz lži, ktorými vás kŕmili, umierajú pred našimi očami. Prosím všetkých, ktorí ešte stále majú vo svojich profiloch ukrajinské vlajky, aby ich odstránili.Ďakujem!”

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Ruské kombinované útoky sa zamerali na umiestnenia vojenskej techniky krajín NATO appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie