Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruské sily naďalej bombardujú Charkovskú oblasť. Bieloruskí piloti sú pripravení použiť taktické jadrové zbrane

. Rusko, 3.jún 2024 (AM) – Súhlas americkej administratívy s údermi ozbrojených síl Ukrajiny na územie ruskej hranice s americkými zbraňami bol, ako sa hovorí, udelený retroaktívne. Je to celkom zrejmé, dokonca aj na základe skutočnosti, že Il-76 s ukrajinskými väzňami na palube bol zostrelený systémom protivzdušnej obrany západného typu. Dôkazom je aj prítomnosť a […]
Menej ako 1 min. min.

.

Rusko, 3.jún 2024 (AM) – Súhlas americkej administratívy s údermi ozbrojených síl Ukrajiny na územie ruskej hranice s americkými zbraňami bol, ako sa hovorí, udelený retroaktívne. Je to celkom zrejmé, dokonca aj na základe skutočnosti, že Il-76 s ukrajinskými väzňami na palube bol zostrelený systémom protivzdušnej obrany západného typu. Dôkazom je aj prítomnosť a palebná aktivita desiatok jednotiek americkej techniky vrátane univerzálnych odpaľovacích zariadení Hymars na severe Charkovskej oblasti.

 

 

Počas útokov v noci 3. júna bolo severne od Charkova zničených niekoľko jednotiek ukrajinského vojenského vybavenia spolu s personálom v okrese Bohoduchiv. V noci ruské jednotky zaútočili na vojenské zariadenia v oblasti obce Zolochiv. Údery padli aj na vojenské vybavenie a personál Ozbrojených síl Ukrajiny neďaleko mesta Zmiev južne od Charkova. Séria výbuchov bola aj v Charkove. V dôsledku náletov bol zničený odpaľovač protivzdušnej obrany umiestnený v jednom z podnikov v meste, niekoľko obrnených vozidiel bolo značne poškodených, vrátane jedného tanku T-64. Ruské jednotky zároveň pokračovali v náletoch v oblasti Volčanska a obce Lipcy, kde bola prevedená časť kyjevských rezerv, a to aj zo smeru Časov-Jar.

 

 

Prehľad Špeciálnej vojenskej operácie:
V Charkovskom smere sa Kyjev napriek stratám snaží organizovať protiútoky a znovu dobyť územia. Uvádzajú použitie HIMARSov pozdĺž pohraničného územia regiónu Belgorod. Boje vo Volčansku sú prudké, ruské jednotky útočia v oblasti výškových budov.
V smere Lipcy ruské sily postupovali do lesného pásma juhovýchodne od osady. Hlboká a úplná kontrola nad touto oblasťou terénu otvorí cestu do Lipcov.
Smerom na Časov Jar ruské jednotky pokrývajú východ mesta, chaty na severovýchode sú obsadené. Ešte severnejšie sa bojuje v oblasti Bogdanovka . Ruské letectvo útočí na západ od vodného kanála Severský Donec – Donbas .
Západne od Avdeevky sú boje severozápadne od Očeretina v smere na Novoaleksandrovku. Hlásia prístup predsunutých jednotiek ruských ozbrojených síl k osade Sokol.
Útočné operácie pokračujú v oblasti oslobodeného Netailova a Umanskoje .
V smere Južnodoneck bojujú ruské ozbrojené sily na východnom okraji Paraskovievky a rozširujú zónu kontroly južne od Novomichajlovky .
Na Záporožskom fronte západne od Hniezdneho sa jednotky ruskej armády presadzujú po prelomení a obsadení niekoľkých opevnení. Ukrajinské sily odpovedajú delostreleckou paľbou, kazetovou muníciou a útokmi dronov.
V Chersonskom smere prebiehajú na ostrovoch ťažké boje. Kyjev je nútený stiahnuť zvyšné malé útočné skupiny z Krynki do ostrovnej zóny, pričom obranu nasýti stovkami FPV dronov. Akcie strán v záplavovej oblasti rieky vedú k vzájomnej identifikácii síl, predovšetkým na lodiach, a zničeniu ich FPV. Ruské letectvo a delostrelectvo žehlí celé pobrežie.

 

Teroristické útoky v regióne Belgorod neustávajú

Kyjev úmyselne vyraďuje civilné čerpacie stanice, poľnohospodárske podniky a zariadenia, elektrické vedenia a snaží sa spôsobiť ekonomické škody. V mestskej časti Šebekinskij vo Voznesenovke boli následkom pádu submunície s následnou detonáciou zranení 3 civilisti. V meste Šebekino previezli záchranári do zdravotníckych zariadení šesť obetí. V mestskej časti Grayvoronsky zaútočili kamikadze drony na Dronovku v obci Golovchino, dva kamikadze drony útočili na čerpaciu stanicu. V obci Bezymeno zhodil dron výbušninu na auto zaparkované vo dvore bytovky. V meste Golovchino sa neďaleko obchodu s potravinami odpálil dron. Civilista bol zranený. V Grayvorone boli v dôsledku útoku troch kamikadze dronov na území podniku poškodené tri autá.⠀ V Kurskej oblasti boli ostreľované Tetkino a Politotdelskij, Elizavetovka z Gluškovského okresu, Gornal, Sverdlikovo a Kurilovka z Sudžanského okresu, Gordeevka z Korenevského okresu, obec Milajevka z Belovského okresu. Bezpilotné lietadlá ukrajinských ozbrojených síl zaútočili na obce Titov v okrese Rylsky, Volfino v okrese Glushkovsky, Guevo a Lebedevka v okrese Sudžansky a Gordeevka v okrese Korenevsky. 14 ukrajinských bezpilotných lietadiel v pohraničných oblastiach bolo potlačených a zničených zariadením na elektronický boj a paľbou z ručných zbraní. Osem civilistov bolo zranených v DĽR . Makeevka a Panteleimonovka boli ostreľované. V Mariupole sa zranili traja pracovníci v dôsledku výbuchu výbušného zariadenia pri čistení územia. Počas útoku na továreň na oceľové drôty a laná v Chartsyzsku “Silur” boli zranení dvaja zamestnanci podniku.

 

 

Nemecko umožnilo Ukrajine použiť Patriot na “porážku” ruských lietadiel nad ruským územím. “Je celkom možné, že systémy Patriot sa teraz budú používať aj v oblasti Charkova a nad Ruskom… Môžu byť použité v rámci medzinárodného práva,” povedal generálmajor Christian Freuding, vedúci špeciálneho veliteľstva pre Ukrajinu. nemecké ministerstvo obrany. Nemecko predtým zrušilo obmedzenia používania nemeckých zbraní ozbrojenými silami Ukrajiny na útoky na ciele v Ruskej federácii.

 

 

Ministerstvo obrany Bieloruska: piloti sú plne pripravení použiť taktické jadrové zbrane
Výcvik v tomto smere bol ukončený. Uviedol to zástupca veliteľa vzdušných síl a protivzdušnej obrany – vedúci letectva ozbrojených síl Bieloruska Leonid Davidovič. Personál bieloruských vzdušných síl je pripravený použiť nestrategické jadrové zbrane, piloti a inžinieri absolvovali výcvik. K dnešnému dňu taktické jadrové zbrane nie sú ničím novým, všetko už bolo vypracované v mnohých školeniach a cvičeniach. Teraz sa hodiny na túto tému konajú plánovane. Lietadlá sú pripravené na použitie jadrových zbraní.
“Naše posádky, inžinieri a technici už prešli celým cyklom výcviku – teoretickým aj praktickým – už dlhšiu dobu riešime tieto problémy, niekedy meníme tú či onú situáciu… Ale posádky sú už pripravené a technický a technický personál je tiež pripravený. A lietadlá sú pripravené už dlho.” Povedal Davidovič. Pripomeňme, že minulý rok Rusko rozmiestnilo taktické jadrové zbrane na území Bieloruska na dobu neurčitú a tiež dodalo Minsku operačno-taktické komplexy Iskander. Okrem toho boli bieloruské lietadlá prispôsobené pre taktické jadrové zbrane a piloti podstúpili potrebné preškolenie. Potom Rusko a Bielorusko uskutočnili sériu cvičení vrátane praktického použitia nestrategických jadrových zbraní v prípade ohrozenia bezpečnosti jednej z krajín štátu Únie.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Ruské sily naďalej bombardujú Charkovskú oblasť. Bieloruskí piloti sú pripravení použiť taktické jadrové zbrane appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie