Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruské útoky v Charkovskej oblasti zabili jednu osobu a zranili ďalšie štyri

Jedna osoba zahynula a štyri ďalšie sa zranili počas stredajších ruských raketových útokov v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Informuje o tom agentúra Reuters. Charkovská oblastná prokuratúra tvrdí, že ruský útok zasiahol obec Borova. Jedna osoba pri ňom zomrela a dve ďalšie utrpeli zranenia. Poškodených bolo desať obytných domov, obchody a administratívna budova. Rusko v skorých ranných […]
Menej ako 1 min. min.

Jedna osoba zahynula a štyri ďalšie sa zranili počas stredajších ruských raketových útokov v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Informuje o tom agentúra Reuters.

Charkovská oblastná prokuratúra tvrdí, že ruský útok zasiahol obec Borova. Jedna osoba pri ňom zomrela a dve ďalšie utrpeli zranenia. Poškodených bolo desať obytných domov, obchody a administratívna budova.

Rusko v skorých ranných hodinách zasiahlo aj obec Ruska Lozova, kde sa zranili dve ďalšie osoby a poškodených bolo celkovo desať domov. Ukrajinská prokuratúra na základe predbežných informácií tvrdí, že Moskva počas útoku použila systém protivzdušnej obrany S-400.

Rusko už od začiatku invázie na Ukrajinu vo februári 2022 odmieta tvrdenia o tom, že cielene útočí na civilné ciele.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Syniehubov sa v júni vyjadril, že Rusko zintenzívnilo útoky v okolí obce Borova, pričom cieľom Moskvy je narušiť ukrajinskú logistiku a odhaliť slabé miesta v ukrajinskej obrane.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie