Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruské vojenské základne pri hraniciach s Fínskom sú takmer prázdne

Ruské vojenské základne pri hraniciach s Fínskom sú takmer prázdne, napriek hrozbám Moskvy kvôli vlaňajšiemu vstupu severskej krajiny do NATO, že svoje jednotky pri hraniciach posilnia.  Na svojom webe to dnes napísala fínska rozhlasová a televízna verejnoprávna stanica Yle s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z fínskych tajných služieb. Moskva podľa neho vojakov a vybavenie […]
Menej ako 1 min. min.

Ruské vojenské základne pri hraniciach s Fínskom sú takmer prázdne, napriek hrozbám Moskvy kvôli vlaňajšiemu vstupu severskej krajiny do NATO, že svoje jednotky pri hraniciach posilnia. 

Na svojom webe to dnes napísala fínska rozhlasová a televízna verejnoprávna stanica Yle s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z fínskych tajných služieb. Moskva podľa neho vojakov a vybavenie presunula na Ukrajinu.

“V priemere 80 percent vybavenia a vojakov bolo poslaných do vojny na Ukrajine,” povedal Yle zdroj z vojenskej rozviedky. Podobná situácia podľa neho panuje aj v iných ruských regiónoch, s výnimkou Moskovskej oblasti. Invázia na Ukrajinu sa podľa Yle najviac podpísala na ruských pozemných jednotkách; letectvo alebo námorníctvo toľko zasiahnuté nie je.

Nový jadrový trojuholník roztáča extrémne nebezpečnú špirálu. Začínajú sa zbrojné preteky bez cieľa a logiky

Počet ruských vojakov rozmiestnených na základniach blízko fínskych hraníc kolíše, väčšinou tam ale zostávajú branci alebo inštruktori. Zmluvných vojakov odvelili do vojny, uviedol zdroj fínskej stanice, na ktorej správu upozorňujú ukrajinské médiá alebo ruská služba stanice BBC.

Fínsko, ktoré zdieľa s Ruskom vyše 1330 kilometrov dlhú hranicu, požiadalo o vstup do Severoatlantickej aliancie spoločne so Švédskom v reakcii na ruskú vojenskú agresiu na Ukrajine. Jedným z deklarovaných cieľov ruskej invázie bolo zabrániť NATO v rozširovaní jeho pôsobnosti v blízkosti ruského územia.

Moskva na rozšírenie aliancie o Fínsko reagovala vyhlásením, že posilní svoje vojenské kapacity na západe a severozápade Ruska.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie