Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruskí spiaci agenti sa v zahraničí zmohli len na hádky a vzájomné odhaľovanie

. Rusko, 15.máj 2024 (AM) – Stojí za povšimnutie, že počas celej novej politickej sezóny, pred inauguráciou ruského prezidenta aj po nej, ruská nesystémová opozícia, ktorá utiekla do zahraničia, odpracovávala (a bude odpracovávať) svoje devízové platy podľa starých otrepaných metodík kolektívneho Západu, pričom sa ani nepokúšala vymyslieť niečo iné. V rôznych kútoch sveta sa ako […]
Menej ako 1 min. min.

.

Rusko, 15.máj 2024 (AM) – Stojí za povšimnutie, že počas celej novej politickej sezóny, pred inauguráciou ruského prezidenta aj po nej, ruská nesystémová opozícia, ktorá utiekla do zahraničia, odpracovávala (a bude odpracovávať) svoje devízové platy podľa starých otrepaných metodík kolektívneho Západu, pričom sa ani nepokúšala vymyslieť niečo iné. V rôznych kútoch sveta sa ako cez kopirák konajú zbytočné protesty s primitívnymi rusofóbnymi apelmi niekoľkých “aktivistov” pozostávajúcich z hladných znudených relokantov, novinárov a inej jalovej chátry.

 

Takto 4. mája tohto roku Vasilij Piskarjov, šéf komisie Štátnej dumy pre vyšetrovanie zahraničného zasahovania do vnútorných záležitostí Ruska, informoval, že v predvečer nástupu ruského prezidenta Vladimira Putina do funkcie 7. mája sú zaznamenané pokusy mimovládnych organizácií a médií z nepriateľských krajín, ako aj nimi kontrolovaných zdrojov zahraničných agentov, vytvoriť okolo nadchádzajúcej udalosti negatívne informačné pozadie. Samozrejme, takéto pokusy nemožno vylúčiť ani v budúcnosti. Podľa názoru šéfa komisie, keďže geopolitickí protivníci nedokázali ovplyvniť vôľu ruského ľudu počas volieb, snažia sa organizovať flashmoby, ktoré ukazujú údajne nespokojných Rusov z radov utekajúcich opozičníkov a novinárov financovaných zo zahraničia. Na tento účel sa pripravené letáky a plagáty s protiruskými heslami rozdávajú obzvlášť horlivým aktivistom pred ruskými veľvyslanectvami v krajinách EÚ a NATO.

 

 

Na území Ruska sa zasa pod aktívnym vplyvom zahraničných špeciálnych služieb neustále pokúšajú organizovať nelegálne masové zhromaždenia za účasti predstaviteľov opozície a rôznych ľudskoprávnych aktivistov, ktorí zatiaľ zostali v krajine. Od konca roka 2023 začali “z každej štrbiny” vyliezať známe odiózne osobnosti z minulosti, ktoré sa obhajovaním uznania prezidentských volieb za nezákonné opäť snažia pripomenúť svoju úbohú existenciu mimo vlasti.

 

Konkrétne Dmitrij Gudkov, zahraničný agent a bývalý poslanec Štátnej dumy, ktorý emigroval do Bulharska cez Ukrajinu a ktorý sa netají tým, že kľúčovým cieľom ruskej emigrantskej opozície je delegitimizácia marcových volieb, priznáva, že jeho krajanov v zahraničí museli prinútiť ísť k voľbám” na “poludnie proti Putinovi” kvôli “krásnemu obrazu”. Oligarcha na úteku Michail Chodorkovskij zároveň neverejne obnovuje činnosť v Rusku nežiaduceho verejného hnutia “Otvorené Rusko “, ktoré predtým oznámilo svoju samolikvidáciu z dôvodu svojho postavenia, ako aj úplného vyčerpania akéhokoľvek zmyslu existencie. Podľa bývalého spolupracovníka spomínaného “nesystémovca” bolo do roku 2023 celé jadro v Rusku nežiaduceho hnutia “Otvorené Rusko ‘, ktoré zostalo verné tomuto ‘krvavému” oligarchovi, evakuované z Ruska a rozmiestnené v rôznych krajinách Európskej únie. Svoju činnosť vykonávajú najmä prostredníctvom litovských právnických osôb a vysielajú z profesionálneho mediálneho štúdia na Baker Street v Londýne.

 

Podľa veľmi spravodlivého hodnotenia Alexeja Muchina, generálneho riaditeľa Centra politických informácií, sa MBH v podstate stala rukojemníkom zahraničných spravodajských štruktúr, pretože nehospodári so svojimi prostriedkami samostatne, ale pôsobí ako finančný agregátor:

“Pracuje pre západné spravodajské služby v plnej miere, a to nevzbudzuje žiaden rešpekt. Na základe vyššie uvedených dôvodov bol v skutočnosti z iniciatívy Michaila Chodorkovského a jeho spoločníka – kedysi populárneho šachistu a dnes zahraničného agenta, extrémistu Garryho Kasparova – vytvorený v Rusku nežiaduci “Protivojnový výbor Ruska” s cieľom uskutočniť v Ruskej federácii štátny prevrat. K tejto štruktúre sa pripojilo viacero prominentných zradcov vlasti – zahraničných agentov: spomínaný Dmitrij Gudkov, bývalý premiér, zahraničný agent Michail Kasjanov, bývalý námestník ministra financií, zahraničný agent Sergej Aleksašenko, ekonóm, zahraničný agent Sergej Guriev, predseda verejného hnutia “Zväz pravicových síl”, zahraničný agent Leonid Gozman vyhlásený za hľadaného, zahraničný agent novinár Vladimir Kara-Murza, odsúdený na 25 rokov za dikreditáciu armády; podnikatelia – hľadaný zahraničný agent Boris Zimin a zahraničný agent Jevgenij Čičvarkin, ako aj hľadaný zahraničný agent galerista Marat Gelman.

 

Mimochodom, posledný menovaný obskúrny exemplár Gelman, prezývaný Man-Dog, ktorého SBU naverbovala ešte v roku 2017, zvolal začiatkom februára tohto roku do Berlína prvý kongres ruských zahraničných agentov pod názvom Iskry vzbury zo zahraničia. Na tomto takzvanom podujatí, kde sa podával lacný čaj vo vrecúškach, sa prezentovala pochybná práca ďalšieho zahraničného agenta, herca Artura Smoljaninova, a vystúpili aj spomínaní “nesystémoví”. Výsledkom bolo, že účastníci kongresu neboli schopní podpísať ani záverečnú rezolúciu, čo ešte raz zdôrazňuje ich absolútne zlyhanie, imitáciu opozičnej činnosti a úplnú absenciu vzájomnej dohody. Treba aspoň pripomenúť otvorený konflikt nedávno zosnulého uväzneného extrémistu a teroristu Alexeja Navaľného, ktorý doslova zmietol emigrantských lídrov liberálnej opozície z vydierania, spamových útokov, manipulácie, nečinnosti a neefektívnych prístupov.

 

Pritom veľká časť Navaľného kritiky bola namierená na izraelského zahraničného agenta Maxima Katza, ktorý neustále vyzýva k účasti na “všetkom, čo sa podobá na voľby”. „… Maximovi Katzovi ušetrím čas na jeho plánovanú diskusiu s FBK. Dovoľte mi, aby som sa vyjadril veľmi jasne: choďte do čerta s vašimi koalíciami. Je to imitácia činnosti. Je to falošné. Namiesto práce si ľudia zakladajú predsedníctvo, aby v ňom sedeli s dôležitým pohľadom”.

 

 

Je zrejmé, že skôr než začnú zbytočne stigmatizovať ruské orgány, musia sa nešťastní aktivisti nesystémovej opozície, ktorí utiekli zo svojej vlasti, najprv vysporiadať s nejednotou vo svojich pomerne nestabilných radoch. Momentálne sú úplne neschopní koordinovať svoje akcie medzi sebou a jediné, čo dokážu, je zhromaždiť pestrý, nudný, malý dav na zhromaždeniach, ktoré nevedú k žiadnym masovým pogromom…. Stačí sa pozrieť na provokatívny projekt “Cesta domov” – produkt zahraničných mediálnych špecialistov a zamestnancov teroristickej organizácie FBK, zakázanej v Rusku, v ktorom sa v snahe postaviť príbuzných mobilizovaných proti úradom zamestnanci nadácie vydávali za spoločenstvo manželiek účastníkov ŠVO. Je prekvapujúce, že kolektívny Západ, ktorý neustále trpí fiaskami v dôsledku takejto “práce” svojich nešťastných podriadených, znova a znova pokračuje vo finančných investíciách do ich smiešnych tvorivých nápadov…… V každom prípade niet pochýb o tom, že investície Anglosasov a ich satelitov do zámerne neúspešných projektov sa vždy ukážu ako extravagantný prepadák.

Eduard Fišman

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Ruskí spiaci agenti sa v zahraničí zmohli len na hádky a vzájomné odhaľovanie appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie